henk-en-rika-vakantie-2

Update: Ben nu 70 jaren jong. We leven in 2016  Op 17 september 1967 ben ik zelfstandig geworden met een zaak in luxe en huishoudelijke art, verder ijzerwaren/gereedschap en speelgoederen beperkt. Mijn vrouw werkte als cheffin bij V& D ( restaurant) en dec 1967 kwam ze mij te hulp in ons bedrijf. Samen werkten we zeker 50 en meer uren per week. In 1970 hebben we onze non food winkel vergroot van 100 naar 350 mt2 Als openingsstunt gaven we Solo fessenopeners weg met de tekst Solo en aan de andere kant Tepper 1970 

blikopener-1970

. Zoon en dochter werden geboren en in 1973 namen we een groothandel over in houten bloempotten en koper enz en kochten een pand naast de winkel om de voorraad te herbergen.  ( eenmanszaak die met een bus vol handel de winkels langs ging) Mijn vrouw deed met een medewerker de winkel en ik was dagelijks bij de weg. GOUGEN TIJD. In 1976 kocht ik een pand tegenover de winkel en begonnen een Mikro Markt supermarkt ( leverancier Schuitema) In 1987 zijn we overgestapt naar de franchiseformule van de Boer Winkelbedrijven en nadien in 1996 hebben we van deze organisatie onze tweede Supermarkt gekocht aan de kerkstraat in Veendam ( vloeropp + 1200 mtr2) Tegelijk hebben we drie slijterijen geopend Zuidbroek,Veendam en Hoogezand ( Formule Mitra) De werkzaamheden werden verricht door een 150 tal medewerkers en 2 bedrijfsleiders. Mijn vrouw en ik waren inmiddels 54 jaar oud en we besloten nog een nieuwe Supermarkt te bouwen op de Gouden Driehoek in Zuidbroek tevens ontwikkelen van de rest van de grote kavel van 13.000 mtr2 met andere winkels. Gedurende 3 jaar onderhandelen met gemeente en provincie hebben we de handdoek in de ring gegooid, het was niet te doen, door tegenwerking provincie. Ook hebben we toen besloten onze bedrijven van de hand te doen. Eerst Hoogezand en Veendam en later Zuidbroek. Zaak in luxe huishoudelijke art hebben we verkocht in 1992.

 In 2010 heb ik onderstaande tekst de wereld in gebracht terwijl ik ben begonnen een drietal Weblogs te onderhouden, waaronder o.a. een betreft lokale politiek en nu landelijk en beetje wereld. (Weblog Henk Tepper   https://www.henktepper.nl/  )

Henk%20TepperHenktepper_3

Veertig jaar ondernemer/kruidenier en dan is politiek taboe, toch beslissen de bestuurders (politiek) over wel en wee van je gemeente en daar ligt je boterham.

Tijdens mijn laatste jaren als ondernemer kregen wij te maken met de lokale politiek, betreft aankoop Supermarkt locatie spoorstraat Zuidbroek. Via weblog x93Trefpunt Groningenx94 heb ik vele malen een discussie mogen voeren over het beleid van onze gemeente. Als vrijwilliger was ik al vier jaar presentator bij Omroep Menterwolde/Menterwolde lokaal, van daaruit kreeg ik meer inzicht in de politiek van Menterwolde.

Op 1 december 2008 hebben wij de laatste supermarkt/locatie verkocht aan Bogor, projectontwikkeling en stond de weg open, om mij aan te sluiten bij een politieke partij. Mijn voorkeur ging naar D66 en de VVD of gemeente belangen.

Mijn stemverloop: altijd VVD en 1 keer CDA, gemeentepolitiek is voor mij geheel iets anders dan landelijke politiek, betreft stemkeuze lokale partijen, gemeentelijk is het voor 99% gebleven op de VVD te stemmen

img_0022

Alleen de VVD is vertegenwoordigd in de gemeente Menterwolde en mijn keuze was snel gemaakt. Tijdens mijn besluit rond september 2009 was de VVD een eenmansfractie en tijdens mijn bezoek aan de fractievoorzitter Mieke Bos, is besloten om mij aan te sluiten bij de VVD en op zoek te gaan naar mensen die met ons een team zouden vormen om van de VVD een grotere partij te maken.

Ons inzet was 4 raadszetels en de vlag kon uit, want tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 werd de VVD de een na grootste partij met bijna 4 raadszetels, het werden dus drie en met 180 voorkeurstemmen kwam ik in de raad van de gemeente Menterwolde. Niet geheel verwacht en dus een uitdaging en een nieuwe ervaring, om deel te mogen nemen als raadslid, van onze gemeente Menterwolde.

Alles over de campagne: http://www.menterwoldeopnieuw.nl/

Voor meer informatie van de partij: http://www.menterwolde.vvd.nl/

Mijn bijdrage en informatie van de afgelopen vier jaar, betreft o.a. de politiek van Menterwolde: http://henktepper.trefpuntgroningen.nl/

( blad 11 onderaan: interview “De man achter Henk Tepper)

Voor de burgers van Menterwolde en natuurlijk voor de mensen waar ik mijn voorkeurstemmen aan te danken heb, zal ik proberen verslag te doen van de coalitie besprekingen en de raadsvergaderingen.

De grootste partij, de PVDA heeft gekozen voor de VVD en samen hebben ze besloten een derde partij, te laten deelnemen aan de coalitiebesprekingen, het CDA.

Het is niet gelukt, want we wilden RO en die wilde de grootste partij behouden, voor mij om bekende reden, met moeite heb ik mijn standpunt kunnen verdedigen, tijdens de ledenvergadering, om niet deel te nemen aan het college. Mijn standpunt was, wacht af, want onze tijd zal komen.Het is 15 juni en heb besloten nog een weblog te openen en wel voor alle mensen die iets te vertellen hebben, zodat ze zelf hun onderwerp kunnen aandragen, waarom? vaak wilde ik een onderwerp ter tafel brengen en daar heb je dan niet voldoende mogelijkheden voor, vandaar, mijn tweede weblog: Klik rechts op Zuster weblog: weblog van jou

Interview: blad 11 onderaan van uitzending gemist: henktepper.trefpuntgroningen.Het is bijna 14 oktober 2010 en wij mogen/zouden kunnen deelnemen aan een college, bestaande uit VVD met 3 zetels, Groenlinks met 2 zetels, KM met 2 zetels (lokale partij) CDA 1 zetel, na eventuele installatie kom ik er op terug. ( je weet het in Menterwolde maar nooit)Hier ben ik weer, het is ons gelukt om samen met GrL, KM en CDA een college te vormen, waarbij RO naar onze VVD wethouder Jan Batelaan zal gaan.Krijg met regelmaat vragen, waarom ik die cape van Rembrandt op mijn hoofd heb, dat is erg bijzonder en vooral emotioneel verhaal. Hou het kort: kennis is schilder, voor zijn zoon en voor de vader heb ik veel mogen betekenen. Moeder en vrouw is overleden, heb van tevoren met haar gesproken en veel later met de vader en zoon. Die twee hadden hulp nodig, een hand op de schouder enz, ze waren erg vereenzaamd en nu is alles zoals ik het graag had gezien. De vader was zo dankbaar dat hij mijn portret schilderde en wel met de bewuste cape. Rembrandt was voor hem een groot man, met een groot hart, vandaar kwam de vader op een dag met mijn portret en voorzien van de cape.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx FOTO BOERDERIJ + Boerderij Fam H.TepperTEKST/TOELICHTING…xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxOorzaak:foto + uitleg. Burgemeester Eduard van Zuijlen gaf in de Groene Amsterdammer aan dat boerenknechten in de jaren 80 hun pet moesten afnemen voor de hereboeren ( 100 jaar geleden misschien) Slecht gekozen woorden van de BMxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxMijn reactie op Peerd: Mieke jij bent dan 30 jaar boerin en ik ben al 65 jaar een boerenzoon, we hadden 2 medewerkers, die met regelmaat ( oogsttijd) bij ons aan tafel gingen middageten en kwamen iedere zondagmorgen een borreltje halen en bespraken het werk voor de komende week. Allen zijn inmiddels overleden, zowel mijn ouders als ikzelf hebben hun met regelmaat nog bezocht.Natuurlijk waren er heel vroeger grote verschillen ( vooral op het hoge land), maar hoe is het vandaag aan de dag dan met andere beroepen, heb een kennis die zit op een kraan en een “goedemorgen”kan er soms nog niet eens af, laat staan een kopje koffie.Geplaatst door: Henkie | 19 maart 2011 om 16:10 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxGesprek ging toen over, voorkamer/Karnhuus/keuken/achterkamer, vandaar enz Roodoorn At your serviceScannen0001
De boerderij waar ik ben geboren en getogen, aan de hoofdweg 8 in Kolham. Kom uit een gezin van ouders met 4 kinderen, waarvan ik/wij mijn broer en ik de jongsten waren, een tweeling dus Op Peerd is gesproken over voor en achterkamer. Naast de stookhok ( de was) bevond zich de achterdeur, men kwam dan in het karnhuus en via de kromme of lange gang, kwam men in de keuken ( de 2 laatste ramen) en via de keuken in de achterkamer( vroeger met 2 bedstees( de volgende 2 ramen en 1 aan de voorkant) De kromme of lange gang kwam men in de grote gang met de voordeur, daar bevond zich de voorkamer ( met 2 ramen voorkant en 2 ramen zijkant. Naast de voorkamer zaten 2 slaapkamers (ieder een raam) Mijn tweelingbroer en mijn tweede broer zijn naar Canada vertrokken in 1979 en 1980, ook daar zijn ze boer, wel puur aardappels. Ook mijn oudste broer was boer in kolham. Roodoorn At your service Geplaatst op maandag, 10 mei 2010 om 03:06 nm in Politiek | Permanente link

Samen met mijn tweelingbroer

henk-en-wim

Samen kunnen we succesvol terug kijken op ons leven , hij in Canada en ik in Zuidbroek  

“Mijn Week” Henk Tepper 70 jaren jong!!

henk-en-wim-zuidbroek