4 december 2013, start ziekenhuis zuidbroek. Bord geplaatst:

S.M.C 002S.M.C 005S.M.C 010

De locatie:

S.M.C 008Dir.Structon en Burgem Menterwolde, tijdens de overeenkomst.

DSC00608 Donderdag 31 januari, Burgemeester Eduard van Zuijlen van Menterwolde en Paul Sloot van Structon schudden elkaar de hand, na afloop van de raadsvergadering, waar 14 van de 15 raadsleden voorstander zijn van een S.M.C. bij V.d.Valk Zuidbroek.

Menterwolde krijgt hoofdpijn van constante tegenwerking van overheden in de regio. Voorbeelden: Supermarkt Gouden Driehoek. Outlet Zuidbroek. O.Z.G.v.d.Valk Zuidbroek. en zo kunnen we nog wel een poosje in het verleden graven.

SAKSEN MEDISCH CENTRUM (SMC)

INITIATIEF STRUKTON, BETREFT MEDISCH CENTRUM IN NOORD- EN OOST –NEDERLAND

29 JANUARI 2013- Strukton  heeft het gemeentebestuur van Menterwolde verzocht planologische medewerking te verlenen aan een te ontwikkelen medisch specialistisch behandelcentrum voor cliënten in Noord- en Oost- Nederland. Op initiatief van Strukton wordt het Saksen Medisch Centrum ontwikkeld en gefinancierd. Een zelfstandig opererend ultramodern nieuw medisch centrum dat tevens als satellietvestiging voor ziekenhuizen in de noordelijke regio en gespecialiseerde landelijke topklinieken kan fungeren. Het Saksen Medisch Centrum wordt gevestigd in Zuidbroek, gelegen aan de A7 tussen Groningen en Winschoten, in de gemeente Menterwolde.  Het medisch centrum is een antwoord op de toenemende vergrijzing, snelle ontwikkelingen in de medische technologie en de toenemende kwaliteitseisen in de zorg.

SAKSEN MEDISCH CENTRUM

STRUKTON werkt samen met enkele ervaren marktpartijen die ieder hun eigen kennis en expertise inbrengen. Het resultaat is het SAKSEN MEDISCH CENTRUM, een ultramoderne kliniek met een uiterst patiëntgerichte en vraaggestuurde aanpak. Dit behandelcentrum biedt basis- en topreferente zorg met als specialismen oogheelkunde, orthopedie, oncologie,chronische ziekten, dialyse en ouderdom problematiek.  Tevens zal er een basisvorm van spoedeisende hulp beschikbaar komen. Ook een zogenaamde geïntegreerde 1,5 lijnszorg en de zorg ondersteunend aan de medisch specialisten (paramedische zorg) maken onderdeel uit van het centrum.

Het behandelcentrum omvat tevens healing gardens, wellness en een ultramodern zorghotel voor kort verblijf.

TOEKOMSTBESTENDIGE EXPLOITATIE IN DE ZORG

De zorgsector is uiterst dynamisch en maakt grote ontwikkelingen door. Dit komt door de toenemende vergrijzing, sneller gaande ontwikkelingen in de medische technologie en de toenemende kwaliteitseisen.  STRUKTON kan als integrale ontwikkelaar met zijn kennis en ambitie zorgen voor een functionele, efficiënte en toekomstbestendige exploitatie in de zorg. Het doel is een innovatieve en flexibele zorgonderneming die optimaal aansluit bij de behoeften van patiënten en medewerkers, nu en in de toekomst.

( Ga voor ander nieuws uit Zuidbroek naar  http://www.weblogvanjou.nl/   )