Update<  kreeg net te horen dat oud wethouder  Marcus Ploeger nog een dik jaar wethouder wil worden dan heeft hij wachtgeld tot zijn pensioen. Hij zou de hulp hebben van oud gemeentesecretaris.  Maar Matty dan ? want daar loopt klaasje ook … nou roddels of ………………………

Drie en dertig duizend per maand  ( 33.000)  komt neer op bijna 400.000 per jaar.  Wat een beleid, zakelijk om te huilen. Dan de rit naar 2018 , ik hou mijn hart vast, maar heb totaal geen vertrouwen dat men de rit uitzit met dergelijke grote tekorten. M.a.w. henkie denkt dat we ( burgers) nog verder in het moeras zullen zakken. M.G. wil nu de KLOKKEN uit de torens halen (zijn aan onderhoud toe) het is toch niet te geloven. 

duizende euro

MUNTENDAM – De gemeente Menterwolde is per maand 33.000 euro kwijt aan wachtgeld en aan het doorbetalen van weggestuurde ambtenaren.

Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de VVD.Opgestapt
Iedere maand opnieuw gaat er in totaal 13.000 euro naar opgestapte bestuurders, zoals ex-burgemeester Eduard van Zuijlen en een aantal oud-wethouders.Weggestuurde gemeentesecretaris
Een nog hoger bedrag gaat naar ambtenaren, die ‘buiten het arbeidsproces geplaatst zijn’. Die innen in totaal een maandelijks bedrag van 20.000 euro.

Het gaat dan bijvoorbeeld om gemeentesecretaris Henk van der Wal, die dit voorjaar werd weggestuurd na een vernietigend rapport over het bestaan van een angstcultuur in het gemeentehuis van Menterwolde.