VVD18De in-formateurs Scholema en Kuiper. Het is Meindert weer gelukt wel met Albert aan zijn zijde. “Het college voor Menterwolde” Gesteund door de fracties van GroenLinks,CDA, VVD, PvdA en de SP. Bloemetjes van de burgemeester.

scannen0001

VVD 1VVD 2

 

 

VVD 3VVD 4VVD 19VVD 5VVD 6VVD 7

2015-12-10 22.56.33Het college  Jaap Borg Thea v.d. Veen Lian Veenstra2015-12-10 22.45.58Jaap Borg en een trotse mevr Borg.  2015-12-10 22.44.22Ze gaan er zeker iets van maken deze foto zegt voldoende2015-12-10 22.42.10De pers is ruim aanwezig2015-12-10 21.55.07Mieke Bos met de nieuwe voorzitter van VVD Hoogezand en de nieuwe fractievoorzitter van VVD H/S2015-12-10 22.45.12VVD Hoogezand met bloemen en felicitaties voor Jaap Borg2015-12-10 22.55.36De informateurs. Schollema en Kuiper. Waarvoor dank. Grapje als je zo kijkt zijn het net twee kwajongens.

Bron RTV Noord:

In Muntendam zijn donderdagavond de twee nieuwe wethouders van de gemeente Menterwolde geïnstalleerd.

Nieuwkomers
Het zijn Jaap Borg (VVD) en Thea van der Veen (PvdA) Ze wonen beide in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Jaap Borg was daar fractievoorzitter van de VVD. Thea van der Veen was eerder wethouder in Delfzijl.Geen vertrouwen
Zij zijn de opvolgers van de wethouders Velthuis (Menterwolde Gewoon), Vos (idem) en Siersema (Kritisch Menterwolde). Zij moesten opstappen nadat collegepartij SP het vertrouwen in de twee andere coalitiepartijen opzegde.De SP had geen vertrouwen meer in de manier waarop Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde de grote financiële problemen wilden oplossen, waarna het college uiteen viel.
Veenstra
Van de ‘oude’ wethouders blijft alleen Lian Veenstra (SP) aan. Maandagavond bleek dat de vier andere collegepartijen daar alleen akkoord mee wilden gaan als ze de zware portefeuille financiën zou afstaan aan nieuwkomer Jaap Borg. Tegen Veenstra werd een motie van wantrouwen ingediend door Kritisch Menterwolde en Menterwolde Gewoon, maar die motie werd niet gesteund door de andere partijen.

Velthuis
Grote afwezige was oud-wethouder Jan Velthuis van Menterwolde Gewoon. Hij kon het niet opbrengen bij deze vergadering aanwezig te zijn.

Zware portefeuille
De VVD’er Borg krijgt dus de beladen portefeuille financiën onder zijn hoede. De komende maanden moet hij ervoor zorgen dat er een sluitende begroting kan worden gepresenteerd. Gebeurt er niets, dan is er volgende jaar een tekort van 1,3 miljoen euro. Borg wil doorpakken: ‘Moeilijke keuzes moet je niet te lang mee rondlopen, daar worden ze niet makkelijker van’, zegt hij.

Aangeschoten wild?
Lian Veenstra raakt onder druk van de nieuwe coalitiegenoten de portefeuille financiën dus kwijt, Ze beschouwt zichzelf hierdoor niet als aangeschoten wild: ‘Ik heb er het volste vertrouwen in dat er ook vertrouwen is in mij, als mens en als politica’.