Velen zijn het niet met me eens dat opvang asielzoekers bergen geld kost. Ik zeg niet dat er geen hulp moet komen voor de vluchtelingen, maar zeker niet ten koste van alles.  Men past zich  aan de Nederlandse cultuur en samenleving enz. 

azc 100Scroll naar beneden en ook het volgende bericht van :  Wie in Nederland asiel aanvraagt heeft zich te houden aan de Nederlandse wet en aan onze normen en waarden.

azc duits

http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2016/1/Schauble-extra-heffing-op-benzine-om-migratiecrisis-te-betalen-2746796W/?masterpageid=158493&utm_content=buffer8d081&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

door Elif Isitman  16 jan 2016

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) stelt extra belasting op benzine voor om de migratiecrisis te kunnen bekostigen. Hij overweegt de invoer van een EU-brede taks.

Dat zegt de Duitse minister zaterdag in een interview met deSüddeutsche Zeitung.

Buitengrenzen

Duitsland kampt met onvoldoende financiële middelen om de vluchtelingencrisis goed het hoofd te kunnen bieden, zegt Schäuble. Hij wil daarom een extra belasting invoeren op bijvoorbeeld benzine.

Zijn voorstel geldt niet alleen voor Duitsland. Hij zou een heffing willen invoeren voor in alle 28 Europese lidstaten. Daarmee zou vooral de bescherming van de buitengrenzen moeten worden gefinancierd. ‘De buitengrenzen moeten worden beschermd, en dat mag niet mislukken door een gebrek aan geld,’ aldus Schäuble.

Lees ook

Duitsers: migratie is dé bedreiging voor onze portemonnee

Elke liter

De Duitse minister vindt dat er kosten nog moeite moet worden gespaard in het afremmen van de grote toestroom aan migranten. ‘Als er onvoldoende middelen zijn in de nationale begrotingen en de Europese begroting, dan kunnen wij bijvoorbeeld een heffing op elke liter benzine opleggen,’ zegt de Duitse minister.

Volgens Schäuble is het beschermen van de Europese buitengrenzen het meest urgent. Hij zegt ook dat wanneer landen niet bereid zijn om het te betalen, er een ‘coalition of the willing’ moet worden gevormd, waar Duitsland dan in ieder geval deel van uitmaakt.

door Tom Reijner 

Niet de Europese schuldencrisis, of het afzwakken van de Duitse economie is het grootste gevaar voor de Duitse portemonnee, maar de almaar voortwoekerende migratiecrisis. De stroom vreemdelingen baart de Duitsers financieel het meeste zorgen.

Beeldvorming

60 procent van de respondenten zegt zeer bezorgd te zijn over de eigen financiële situatie. Thomas Harms van Ernst & Young licht in Die Welt toe hoe het volgens hem zit. ‘De vluchtelingencrisis bepaalt het debat en de berichtgeving in de media al maanden. Als gevolg daarvan wordt het thema betekenisvoller voor mensen, meer dan het daadwerkelijke effect op hun dagelijks leven.’

Hij zegt dus met zoveel woorden dat het vooral de beeldvorming is, en dat mensen in werkelijkheid maar weinig merken van de migratiecrisis.

Over ontwikkelingen, zoals de situatie rond het noodlijdende Griekenland – waarover nog altijd weinig goeds is te melden – zijn de Duitsers wat positiever gestemd. Milieuvervuiling/klimaatverandering, burgeroorlogen in het buitenland, en mogelijke ziekten kunnen ons ook in onze portemonnee raken, denken de ondervraagden, maar dus heel wat minder dan de migratiecrisis.\

Keulen

Na het massale seksuele misbruik in Keulen is het debat over de migranten in alle hevigheid losgebarsten in Duitsland. Dertien mannen die tot dusver werden opgepakt, zijn allen afkomstig uit Noord-Afrika. De zoektocht naar de daders van de aanrandingen (en berovingen) is in volle gang, maar verloopt stroef.