Laatste nieuws/informatie:     https://www.henktepper.nl/2016/02/05/zwijnenstal-asielzoekerscentrum-ze-schijten-en-pissen-in-het-trappenhuis-in-de-douches-en-naast-het-toilet/

Nieuw AZC Meppel :   https://www.henktepper.nl/2016/02/05/meppeler-azc-komt-aan-steenwijkerstraatweg/

azc duitsl

De Duitse politie heeft bij een grote antiterreuractie twee Algerijnen opgepakt. Ze zouden plannen hebben gehad voor een aanslag in hartje Berlijn. De hoofdverdachte is in het najaar als vluchteling naar Duitsland gekomen via de Balkanroute.

De politie kwam met 450 mensen in actie op diverse plaatsen in Duitsland, waaronder Berlijn. Ook viel de politie een vluchtelingenopvangcentrum in Attendorn binnen.

De actie was vooral gericht tegen vier Algerijnen. Twee verdachten zijn gearresteerd. Een in Attendorn en een in Berlijn. De andere twee zijn nog niet aangehouden. De Duitse politie verdenkt de mannen ervan dat ze aanslagen wilden plegen in Duitsland.


Politieactie in Hannover | EPA

De man die in de vluchtelingenopvang in Attendorn zat, is de hoofdverdachte. Ook zijn vrouw en twee kinderen moesten mee met de politie. De 35-jarige man zou banden hebben met terreurgroep IS en wordt daarvoor gezocht door Algerije. Hij zou militaire training hebben gehad in Syrië.

De politie heeft computers, mobiele telefoons en administratie in beslag genomen. “We hopen meer informatie te krijgen. Bewijs voor het plan, hoe concreet het was en wat het doelwit was”, zegt Stefan Redlich, woordvoerder van de politie in Berlijn. Volgens de Duitse krant Bild planden de terreurverdachten een aanslag op de Alexanderplatz in Berlijn.