Heb er nu voor 90 % vertrouwen in dat het een zakelijke en goede deal is. Waarom ? Men heeft duidelijk aangegeven dat de 2 e 3 miljard niet zal worden betaald als Turkije zich niet aan de afspraken zal houden. Zelfs dan zal deze 2e 3 miljard in gedeelten worden betaald. Die stok is groot en lang genoeg. Lid van de EU dan moet men net als voorheen voldoen aan alle afspraken ( betreft deelname) Tot slot er moet een oplossing komen en andere mogelijkheden zijn er niet. Dus nu na heel lang nadenken en overwegingen ook van mij CHAPEAU voor de MP Mark RUTTE

Erdogan-611x328Heel Holland tegen principeakkoord tussen EU en Turkije
Ook de VVD-stemmers
17-03-2016, 15:37 Tags: EU, turkije
Er is weinig draagvlak voor het principeakkoord tussen de Europese Unie en Turkije over de aanpak van de vluchtelingencrisis. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Zeven op de tien (69%) deelnemers zien het liefst dat Nederland niet instemt met het akkoord. Zij hebben vooral moeite met de concessies die aan Turkije zijn gedaan. Vandaag en morgen praten de EU-lidstaten en Turkije over een definitieve deal.

Het akkoord behelst een ‘uitruil’ van vluchtelingen tussen de EU en Turkije. Daarnaast zijn er afspraken over extra noodhulp voor vluchtelingen in Turkije, de afschaffing van de visumplicht voor Turken en versnelde onderhandelingen over Turkse toetreding tot de EU.

Rutte en VVDM
Premier Rutte speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het principeakkoord. Toch is een meerderheid (55%) van de VVD-kiezers negatief. Ze zijn sceptisch over een verdere toenadering van Turkije tot Europa en vrezen dat Turkije misbruik maakt van de situatie. De achterban van coalitiepartner PvdA is verdeeld: 40 procent is voor, 28 procent vindt dat Nederland niet moet tekenen. Een derde (32%) van hen weet het niet.
Van de oppositiepartijen zijn D66-kiezers het meest positief. De helft (51%) van hen vindt dat Nederland moet instemmen. Bij alle andere oppositiepartijen vindt de grootste groep het principeakkoord juist een slecht plan. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend. Sommigen vinden dat Nederland sowieso geen vluchtelingen meer moet opnemen. Anderen wijzen op de mensenrechtensituatie in Turkije, of stellen dat de Turkse overheid onbetrouwbaar is.

Voorwaarden
Om tot het akkoord te komen zijn verschillende toezeggingen aan Turkije gedaan. Over de vraag of de EU de noodhulp voor vluchtelingen in Turkije moet verdubbelen zijn mensen verdeeld; 44 procent is daarvoor, 48 procent is tegen.

Het zijn vooral de voorwaarden die betrekking hebben op een toenadering van Turkije tot de EU die voor veel mensen onacceptabel zijn. Zo zijn acht op de tien (82%) deelnemers tegen versnelde onderhandelingen over Turks EU-lidmaatschap, en zeven op de tien (72%) zijn tegen een eerdere afschaffing van de visumplicht voor Turken die naar Europa willen reizen.