imageimage
MP Mark Rutte
Na de harde klap van de explosies van gisteren, na het geluid van de sirenes, na de afschuwelijke beelden van ontreddering en chaos in Zaventem en Brussel, betuigen wij vandaag ons diepe respect aan de slachtoffers. Wij spreken onze steun uit aan de nabestaanden. En we houden elkaar stevig vast. Vol van ongeloof nog. Vol van boosheid ook, over opnieuw een laffe aanval op onze manier van leven. Maar op deze dag zijn we vooral ook vol van verdriet over het verlies van zoveel onschuldige levens. Morgen hangen door heel Nederland de vlaggen halfstok, als teken van saamhorigheid in rouw en verdriet. Want wij delen met België meer dan een grens, meer dan een gewone vriendschap tussen buurlanden, en wij voelen ons intens met hen verbonden. Laat vandaag de stilte voor zichzelf spreken: vriendschap en beschaving zullen het altijd winnen van haat en geweld. – MinPres bij de herdenking van de aanslagen in Brussel op de Belgische ambassade in Den Haag

Foto door ANP