Financieel Dagblad

Duizenden demonstranten in Londen straat op tegen ‘brexit’

Van onze redacteur
Gisteren, 14:43
Update: gisteren, 16:50
Duizenden demonstranten zijn zaterdag in het centrum van Londen de straat opgegaan om te protesteren tegen de ‘brexit’. Vorige week stemde een kleine meerderheid van de Britten in een referendum voor vertrek uit de Europese Unie.

Het besluit om te EU te verlaten heeft geleid tot politieke chaos in Groot-Brittannië en tot miljardenverliezen op de wereldwijde aandelenbeurzen. Sommige bedrijven overwegen al uit Groot-Brittannië te vertrekken of om hun investeringen op te schorten.

De meeste demonstranten zijn jongeren, die vrezen voor hun toekomst. Zij vragen zich af of ze in de nabije toekomst nog wel kunnen werken of studeren in andere Europese landen. Tegelijkertijd vragen buitenlanders in Groot-Brittannië, met name Oost-Europeanen, zich af of ze daar wel kunnen blijven wonen en werken.

Deel dit artikel

9 REACTIES

Woon zelf in het VK en het is tranen trekkend als je moet constateren dat aanhangers van onder andere UKIP de nu in het VK wonende en werkende Europeanen ongezouten toeschreeuwen dat zij binnenkort het land uitgezet gaan worden. Bedankt Nigel, je hebt het VK volledig naar de donder geholpen. Maar ja, je kunt die ‘buitenlanders’ wel weg wensen, maar wie doet dan het vuile werk? De Brit? Dacht het niet. Schoonmakers, de handen aan de ziekenhuisbedden, veel artsen, ingenieurs, de asman, postbodes en vele vele andere beroepen die nu door de ‘buitenlander’ worden uitgevoerd, zullen niet zomaar overgenomen gaan worden door Britse jongeren of ook niet door ouderen.

Faragh en onder andere Johnson hebben met deze ‘mogelijke’ BRexit de doos van Pandorra geopend. Groot Brittanië gaat hard down the drain. Jammer.
15:15 | 02-07-2016 Dhr. de Grijs
Misschien zou het beter zijn geweest als de protesterende jongeren in grotere aantallen aan het referendum hadden meegedaan en tegen de Brexit hadden gestemd. Dan was de uitslag anders geweest.
15:50 | 02-07-2016 Dhr. Wolf
@ Dhr. Wolf

De jeugd heeft in grote getalen gestemd en tegen een Brexit. De ouderen daarentegen, overgehaald door Faragh en o.a. Boris voor een Brexit. De Brexit is gebaseerd op leugens en valse beloftes. Niet voor niets dat Boris heeft afgezien van een Premierschap. Hij is er nu ook achtergekomen dat hij onwaarheden heeft verkondigd en dat GB flink wat water bij de wijn moet gaan doen om handelsovereenkomsten te kunnen bewerkstelligen. Ook de melding van Obama, dat GB achter aan de rij mag sluiten voor het afsluiten van verdragen, zal voor hem een te hard gelag geweest zijn.

Leuk artikel over de gelaagdheidmbt de stemmen. Jong vs oud en lage scholing vs hoge scholing. Ook in het VK zijn het de laagopgeleiden die UKIP steunen, zoals dat in Nederland met de PVV het geval is. http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/eu-referendum-how-the-results-compare-to-the-uks-educated-old-an/
16:38 | 02-07-2016 Dhr. de Grijs
@dhr de Gijs: onder de jongeren was de opkomst slechts 34%. Het is niet gezegd dat het deel, dat niet is op komen dagen, ook meerendeels voor een brexit gestemd zou hebben.
In ieder geval heeft een royale meerderheid, tw 17,3 miljoen van de Engelsen gekozen voor een andere koers, of wij op het continent daar nou een beetje zuur over gaan zitten doen of niet.
En aan de teleurgestelde demonstrerende jeugd zou ik willen vragen: waar was de rest van jullie generatie?
16:50 | 02-07-2016 Dhr. Reukema
Excuus, moet zijn: @ dhr de Grijs
16:53 | 02-07-2016 Dhr. Reukema
Gratis geld is over en dat is
niet fijn.
17:30 | 02-07-2016 Mevr. Holleman
Demonstreren is nogal vrijblijvend en in casu mosterd na de maaltijd. Een beetje over de aardbol fladderen en boos worden over het idee dat jouw toekomst ontnomen is door Brexit is ridicuul. Is dit de generatie die haar toekomst in eigen hand neemt? Zijn zij de bevlogen herauten van de Europese samenwerking? Het lijkt meer op een groep hyper-individualisten die bang zijn geworden en die kennelijk hun tegenstanders niet tijdig hebben kunnen overtuigen.
20:35 | 02-07-2016 Dhr. van der Drift
Boris maakte toch de vergelijking met nazi hitler. Wat een aantal van zijn aanhangers doet tegen de huidige werknemers uit bijvoorbeeld Polen doet mij sterk denken aan hoe de Duitser de joden in de jaren 30 en 40 steeds verder onderdrukten naarmate zij meer aan de macht kwamen.
22:04 | 02-07-2016 Dhr. Meijer
De meeste demonstranten zijn jongeren.
Die zijn alleen opgegroeid met uitspraken waarin alleen de EU als zaligmakend wordt gezien.
Ze kennen waarschijnlijk de tijd van de EEG niet en kunnen dus niets vergelijken.
Ze komen zich wel een keer tegen.
23:53 | 02-07-2016 Dhr. Aarts