Gemeentebelangen Slochteren trekt wethouder terug

 

De fractie van Gemeentebelangen Slochteren (GB) trekt per direct wethouder Nico Stok terug uit het college.

Volgens de fractie tonen de collegepartijen ChristenUnie en PvdA geen respect aan de wethouder en heerst er een gebrek aan loyaliteit. Ex-wethouder Stok zegt dat het gebrek aan respect tot een hoogtepunt bij de laatste commissievergadering. ‘Daarop ben ik in gesprek met mijn fractie en de fractievoorzitter gegaan’.

‘Klip en klaar: zo niet verder’
Fractievoorzitter Geke Akkerman-Ritsema heeft de wethouder in bescherming genomen en Stok teruggetrokken uit het college. Ook de voltallige fractie is uit het college gestapt. ‘Het zijn geen pesterijen, maar een gevoel bij de fractie. Onze wethouder mag niet worden beschadigd en daarom is het klip en klaar: zo willen we niet verder’.

Gerommel in Slochteren
Vorig jaar trad er ook een wethouder terug. Mariska Goeree van GroenLinks/D66 miste naar eigen zeggen ‘steun en vertrouwen’ en sprak van een ‘verkoelde relatie met leden van haar eigen fractie’.

Lees ook:
Goeree treedt terug als wethouder van gemeente Slochteren
GroenLinks/D66 uit coalitie van Slochteren gezet