Bij toeval heb ik mail contact gehad met de moeder van Kevin, was niet de bedoeling, maar soms komt het op je weg. Henny heel veel sterkte.

In zijn woonplaats Winschoten vond woensdagmiddag de uitvaartdienst van de in Mali omgekomen militair Henry Hoving (29) plaats.

De uitvaart is met militaire eer. Collega’s van de luchtmobiele brigade uit Assen droegen de kist met daarop de Nederlandse vlag en zijn rode baret cultuurhuis De Klinker in. Andere militairen vormden een erehaag. Scroll tot einde bericht voor meer Henry Hoving

Hoogkerk – 500 mensen hebben donderdagmorgen in in de Stadskerk aan de Friesestraatweg de herdenkingsdienst bijgewoond voor de omgekomen militair Kevin Roggeveld (24) uit Groningen. Hij kwam 2 week geleden om het leven in Mali.
De stoet ging s`middags over de Zuiderweg naar de Kerkstraat  alwaar hij werd begrave

krans

Kevin 1Kevin 1 cKlik op het beeld van RTV Noord en het filmpje loopt. Emotionele beelden: Ceremonie in Mali waar collega’s afscheid nemen van de omgekomen Groningse militairen. Zo’n 950 Nederlandse, Duitse Deense en Tsjechische militairen stonden in een erehaag opgesteld in kamp Castor in Gao.

UN peacekeepers stand next to the coffins of two Dutch UN peacekeepers accidently killed, covered with the Dutch flag during a funeral ceremony on July 11, 2016 in a military plane at the Bamako airport. The two Dutch UN peacekeepers died on July 6 in an explosion in Kidal northwest Mali during a training exercise. / AFP PHOTO / HABIBOU KOUYATE conflicts Horizontal ORG XMIT: 1179

UN peacekeepers stand next to the coffins of two Dutch UN peacekeepers accidently killed, covered with the Dutch flag during a funeral ceremony on July 11, 2016 in a military plane at the Bamako airport. The two Dutch UN peacekeepers died on July 6 in an explosion in Kidal northwest Mali during a training exercise. / AFP PHOTO / HABIBOU KOUYATE conflicts Horizontal ORG XMIT: 1179

kevin

Nederlandse militairen Mali Grootste respect voor omgekomen militairen

Kevin 3 Lichamen-omgekomen-militairen-Mali-in-Nederland

In Mali zijn afgelopen woensdag twee Nederlandse militairen, de 29-jarige sergeant der eerste klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld, door een ongeval om het leven gekomen. Een derde militair raakte zwaargewond.

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert: ‘Met verdriet heb ik kennis genomen van dit verschrikkelijke bericht uit Mali. Mijn medeleven gaat uit naar de naasten en collega’s van deze twee dappere militairen. Zij streden voor een betere en veiliger wereld en brengen daarvoor nu het allerhoogste offer. Zij verdienen ons grootste respect. Ook gaan mijn gedachten uit naar de militair die zwaargewond is geraakt.’

Fractievoorzitter Halbe Zijlstra: ‘Wat een afschuwelijk bericht dat twee Nederlandse militairen in Mali zijn omgekomen. Onze militairen knokken dagelijks voor onze veiligheid en twee van hen hebben daar de hoogste prijs voor betaald. Wij leven intens mee met de nabestaanden. Ons medeleven gaat daarnaast uit naar de derde betrokken militair die momenteel vecht voor zijn leven. Hem wensen wij alle kracht. ‘

Henk Tepper  Het streden voor een betere en veiliger wereld en hebben daarvoor de allerhoogste offer gebracht. Hoop dat de fam. de kracht kan vinden om het grote verlies te kunnen dragen. Ik weet het zijn maar woorden, maar meer kan een mens in deze niet geven. Hoe graag dat we dat ook zouden willen. Vrienden , bekenden collega,s allen veel sterkte en ik eindig met de woorden. Wat  geweldige mensen met een hart van goud. Kevin en Henry dank jullie wel en rust in vrede.

De 23-jarige militair die zwaargewond raakte bij de schietoefening in Mali, waarbij twee militairen uit Groningen en Winschoten om het leven kwamen, is afkomstig uit de stad Groningen. Dat hebben bronnen rond de familie bevestigd.

De man ligt momenteel in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht en vecht voor zijn leven. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden.
Hoop en nog eens hoop. Woorden helpen niet in deze, heel veel sterkte jongen. Want twee zijn al twee te veel. ( laat mij hier eens een foto plaatsen dat je het hebt gered. )

Omgekomen militair Mali gecremeerd

RTV NOORD

Een van de militairen die begin juli omkwamen in Mali is gecremeerd. RTV Noord schrijft dat de uitvaartdienst plaatsvond in een cultuurhuis in Winschoten.

De uitvaart was met beperkte militaire eer. Soldaten van de luchtmobiele brigade uit Assen droegen de kist met het lichaam van Henry Hoving naar binnen.

Op 6 juli kwam sergeant Hoving (29) samen met korporaal Kevin Roggeveld (24) om het leven bij een mortieroefening in Mali. Roggeveld wordt morgen begraven in Hoogkerk. Een derde militair (23), uit Groningen, raakte zwaargewond bij de oefening. Hij ligt in het militair hospitaal in Utrecht.

De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht. Defensie maakte bekend voorlopig te stoppen met het gebruik van 60-millimeter-mortieren, het type granaat waardoor de twee Nederlandse militairen om het leven kwamen.

Kevin 4 vlag-halfstok-anp