Lodewijk Asscher (PvdA) laat banden NL – Turkije onderzoeken door zoon Joop den Uyl (PvdA)

Toeval natuurlijk, heeft allemaal niks te maken met PvdA-lidmaatschap enzo

Update: nouja, toeval stapelt zich op toeval! Er blijken ook PvdA’ers (LOL-bonus) als medewerker in dienst te zijn! Je verwacht het niet…

Stukje belangrijke nieuwsvoorziening uit De Telegraaf hedenmorgen. Daarin een artikel (Blendle-link) over ‘de lange arm van Ankara’, die de laatste dagen zo pijnlijk zichtbaar wordt en waarnaar vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA) nog maar pas sinds heel kort onderzoek doet. En dat terwijl zowel VVD als SP een jaar(!) geleden al aandrongen op grondig onderzoek naar ‘de parallelle samenleving’ die bestaat uit door Ankara aangestuurde en gesteunde Turkse organisaties.

Aangezien die Turkse parallelle samenlevingen inmiddels wel heel zichtbaar worden wilden zowel VVD als De Telegraaf toch wel eens weten waar dat onderzoek blijft. Er is een jaar geleden al om gevraagd, hoe moeilijk kan het zijn?

Het antwoord van Asscher is als volgt:

 

“Volgens een woordvoerder van de PvdA-bewindsman is er in het tussenliggende jaar niet stilgezeten. Er moest bijvoorbeeld over de opzet van het onderzoek gesproken worden. De minister wilde zeker weten dat het andere inzichten zou opleveren dan een eerder onderzoek naar banden tussen Turkije en Nederland. Na die gesprekken besloot Asscher half juni om de onderzoeksopdracht aan het bedrijf RadarAdvies te geven.”

 

Okee. Duidelijk. Dus het bedrijf RadarAdvies gaat het onderzoek naar ‘de lange arm van Ankara’ uitvoeren. Prima natuurlijk, zolang ze het maar goed doen.

Zoon van Joop den Uyl

Maar van wie is dat bedrijf RadarAdvies eigenlijk? RadarAdvies is, volgens eigen zeggen, ‘onderdeel van de RadarGroep’. En de directeur van de RadarGroep heet Rogier den Uyl.

Den Uyl, Den Uyl, Den Uyl…waar kennen we die naam toch ook alweer van? Zou het soms familie van zijn?

Antwoord: ja.

De directeur van het bedrijf dat in opdracht van minister Asscher (PvdA) een onderzoek naar ‘de lange arm van Ankara’ mag gaan uitvoeren is de zoon van oud-premier Joop den Uyl (PvdA). En ja, Rogier den Uyl zit, hoe kan het ook anders, zelf ook vuistdiep in PvdA. In 2013 wilde hij nog voor de PvdA in de gemeenteraad van Epe.

BKB was op zomerreces

Toeval uiteraard. Uitgerekend een PvdA’er die ook nog eens, hoe groot is die kans, de zoon van is krijgt het Grote Asscher-onderzoek in de schoot geworpen. BKB was natuurlijk net op zomerreces, zul je altijd zien, maar iemand moet zo’n onderzoek toch doen. En met Motivaction heeft Asscher, zeker als het over Turken gaat, ook weer niet zo’n heel goede band vermoeden wij. Dus wat blijft er over? Precies, RadarAdvies!

Trouwens, dat deze directeur van RadarAdvies toevallig de zoon van is, wil natuurlijk niet zeggen dat hij Asscher ook persoonlijk kent. Welnee! Het kan haast niet anders of RadarGroep heeft deze klus gekregen puur en alleen vanwege hun voortreffelijke staat van dienst, na lange en uitvoerige Europese aanbesteding. Asscher wíst geeneens dat de zoon van (PvdA) daar directeur was! Wat zeggen wij? Asscher wist niet eens dat Joop den Uyl een zoon had. Hell, Asscher heeft nog nooit van die hele Den Uyl gehoord mensen! Echt hoor, allemaal puur toeval, bij de PvdA is sowieso nooit sprake van belangenverstrengeling. Integere club beslist geen baantjesjagende anti-zelfverrijkers dat het is. Sterk en sociaal!

PvdA hartje PvdA

Toch knaagt het een beetje: wéér een PvdA’er die een PvdA’er bevoordeelt. Wéér een belangrijk onderzoek, dat ideologievrij zou moeten worden uitgevoerd, uitgevoerd door ideologische PvdA’ers. Wéér financiële belangen die dankzij een PvdA-netwerk lekker solidair worden veiliggesteld.

Het wachten is nu op Felix Rottenberg die deze zaak gaat onderzoeken en zal evalueren in een evalutiecommissie. Waarvoor natuurlijk eerst een jaar lang de juiste externe consultants moeten worden geselecteerd. Bezit van PvdA-ledenkaart is een pré. Wij dragen vast Fatima Elatik, Job Cohen en Wim Kok voor. En Ad Melkert! Vergeet Ad Melkert niet!

 

radargroep

rogierdenuyl

Screen Shot 2016-07-27 at 12.59.47

Screen Shot 2016-07-27 at 13.00.03

Screen Shot 2016-07-27 at 13.13.16

avatar

ThePostOnline-CEO: Bert Brussen (1975, Veluwe) schrijft sinds hij het alfabet leerde. Pecunia non olet. Is gek op geld & ironie. Tevens mensenmens, zonnetje in huis, gangmaker op feestjes. Bewust kinderloos. Persoonlijk motto: ‘Het leven een hel’.