image

Mijn naam is Bénazir, kom oorspronkelijk uit Suriname .

Vecht het niet uit in Nederland

Ik kwam 49 jaar geleden naar Nederland samen met mijn familie om een leven op te bouwen.
Logischerwijs namen we de gebruiken en gewoontes over, want we hadden gekozen voor dit land om een nieuw leven op te bouwen: het land van vrijheid, veiligheid en welvaart.
Ik groeide op zonder oorlog, haat, racisme en genoot van het wederzijdse respect wat ieder voor elkaar had. Tijdens de onveilige situaties die er af en toe waren in mijn geboorteland Suriname, waren we blij dat we in Nederland veilig waren en hadden te doen met de mensen die niet deze veiligheid konden ervaren.
Ik was het niet altijd eens met de politieke ontwikkelingen, maar voelde niet de behoefte om het hier in Nederland uit te vechten.

Vol verbazing kijk ik al weken naar de ontwikkelingen van het gedrag van sommige mensen die net als ik dit land hebben uitgekozen om een betere toekomst te hebben. Er ontstaat een politiek onveilige situatie in je geboorteland en je voelt de noodzaak om je land te steunen.
DAT KAN EN DAT MAG!
Maar doe het dan op gepaste wijze. Zorg dat er in Nederland geen onveilige situatie ontstaat door haat te zaaien. Wil je dat de situatie verandert in je land, dan moet je niet aan wal staan in een ander land, maar het schip betreden.
Zo betrek je andere mensen die er niets mee te maken hebben niet bij je daden.

De beste stuurlui staan aan wal.
Als je het niet eens bent met politieke ontwikkelingen in een land, voer dan de veranderingen uit in het land waar het om gaat en NIET HIER!

Nederland is ons land, het land van tolerantie, veiligheid en respect.
Laten we daarvoor strijden!

****Toevoeging: Bénazir is een vrouw😂****