VIDEO

VIDEO – VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra: ‘Geert Wilders is knetterlinks, linkser dan de SP en een wegloper’

Sluit in tegenstelling tot Rutte samenwerking met PVV uit

Op de eerste dag na het reces is in het Haagse iedereen en zijn oude moer permanent in de campagnestand, lijkt het. En dat een half jaar voor verkiezingsdag. De heren en dames politici zijn nu eigenlijk bezig met dubbel werk want na het Kerstreces zullen ze allemaal opnieuw aan de bak moeten qua uitdragen van de partijpolitieke boodschap. Het maakt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra allemaal niet uit: hij zette dinsdag frontaal de aanval in op PVV-leider Geert Wilders.

Zijlstra zei dinsdag tegen de NOS dat hij na de Kamerverkiezingen niet met de PVV in zee wil. Hij noemt PVV-voorman Geert Wilders een wegloper, die geen verantwoordelijkheid durft te nemen. “In het kabinet-Rutte I wist hij niet hoe snel hij weg moest komen, toen het moeilijk werd en ik heb een enorme hekel aan weglopers.”  Zijlstra vindt niet dat de PVV rechts van de VVD staat. “Dat is alleen zo op het gebied van de immigratie. Voor de rest is die man knetterlinks, met heel veel overheid, heel veel weghalen van verantwoordelijkheden bij mensen en laat de staatsschuld maar oplopen. Hij zit nog links van de SP.”

VVD-partijleider Mark Rutte wilde zondag bij Zomergasten niet zover gaan als Zijlstra vandaag; de minister-president wil samenwerking met de PVV niet bij voorbaat uitsluiten.

Klik op de VVD-neus voor het filmpje

Halbe Zijlstra knop

sponsored