Helemaal eens met onderstaande tekst van een FB vriend.

Kijk, deze omgekomen Poolse chauffeur die vocht voor zijn leven is mijn held, en al die fanatieke terroristen LAFAARDS en HUFTERS, die het ook voor hun eigen landgenoten bederven, of zo als mijn pa zaliger het tijdens al die bomaanslagen in Noord Ierland altijd al zei: Fanatiek Geloof maakt meer kapot dan je lief is…(deze tekst is van  Heinrich Hachmer )pray-for-berlin-kopie

Laten we de familie van deze chauffeur een hart onder de riem steken door zijn foto massaal te delen.

img_2852

De Poolse trucker, die in Duitsland was voor een levering, is doodgeschoten. De dader kroop nadien zelf achter het stuur, om in te rijden op de bezoekers van de kerstmarkt. Volgens zijn baas en neef, die een foto van het slachtoffer zag, heeft de trucker zich tegen de dader verzet en zou hij daarbij met een mes gestoken zijn.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière verklaarde dat de Poolse chauffeur is doodgeschoten. Het pistool is nog niet teruggevonden, zei de minister. De Pool is een van de twaalf dodelijke slachtoffers.

Volgens Ariel Zurawski, manager van het transportbedrijf en oom van de gedode chauffeur, verzette zijn neef zich toen de dader hem overviel. Dat zag hij naar eigen zeggen op de foto die de politie hem toonde om zijn werknemer te identificeren. ‘Je ziet duidelijk dat de man heeft teruggevochten. Je zag sporen van messteken.’

Levering dag uitgesteld

De vrachtwagen zou naar verluidt al in de ochtend aangekomen zijn vanuit Italië in de hoofdstad van Duitsland. De lading staal had meteen geleverd moeten worden, om 8 uur in de ochtend, maar dat werd een dag uitgesteld.

De bestuurder was daarom onverwacht een hele dag in de buurt van Berlijn, zo vertelde Zurawski aan de Poolse zender TVN24. Om 15 uur had de transportfirma nog contact met de vrachtwagen, aldus de eigenaar. ‘Toen had hij net gegeten en was hij aan het wachten tot hij zijn lading zou kunnen lossen.’

De manager is naar eigen zeggen in shock. ‘Het is een Poolse man die al 15 jaar voor ons werkt. Het was een zeer goede vakman.’ De man laat een vrouw en een kind van 17 jaar achter.

Gps-gegevens

Intussen kon de eigenaar van de transportfirma de GPS-gegevens van de vrachtwagen bestuderen. Daaruit blijkt dat de vrachtwagen maandag tussen 15 uur en 19 uur enkele keren gebruikt werd. Zo zou iemand rond 15.44 uur, 16.52 uur en 17.37 uur telkens de motor gestart hebben, maar niet weggereden zijn. Dat doet de politie vermoeden dat de bestuurder duidelijk geen ervaring had met het voertuig.

Pas toen de motor om 19.34 uur nog eens werd opgestart, zou de vrachtwagen voor de eerste keer gereden hebben. Kort na 20 uur reed de vrachtwagen in op de kerstmarkt.

Update:

 Anis Amri

Anis Amri

Terreurverdachte Berlijn doodgeschoten in Milaan

Vandaag, 10:29

MILAAN – De verdachte van de aanslag in Berlijn, Anis Amri, is donderdagnacht doodgeschoten in Milaan. Dat bevestigen Italiaanse autoriteiten.

Tijdens een vuurgevecht donderdagnacht om drie uur in de plaats Sesto San Giovanni vlak bij Milaan is Amri doodgeschoten. De Italiaanse politie was niet bewust naar Amri op zoek.

Toen de terreurverdachte tijdens een routinecontrole om zijn documenten werd gevraagd, schoot hij op twee agenten. Daarop hebben zij hem doodgeschoten. De agent die Amri doodschoot, was nog maar negen maanden in dienst.

De vingerdrukken van het slachtoffer komen overeen met die van Amri, aldus de Italiaanse minister Marco Minniti van Binnenlandse Zaken vrijdagmorgen op een persconferentie.

Afbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op Twitter

: Berlin terrorist was shot in Sesto San Giovanni, Milan: police stopped him, he then shot an officer before being shot dead