Twaalf miljard per jaar als we stoppen met werken bij 65 dat wil Henk Krol. Henk weet niet waar het geld weg moet komen dat is een zorg voor de coalitie. Dus 50+ kunnen we vergeten voor de regering. Betreft pensioenen wil hij de jongeren laten betalen. Tjonge over zakelijkheid gesproken, zijn van te voren al failliet. PVV wilde hetzelfde als Grol, nou doeie…………

WNL Op Zaterdag – 4 februari 2017 — 17:03

Henk Krol: ‘Jongeren hebben nog niks bijgedragen aan pensioenpot’

50Plus-lijstrekker Henk Krol vindt het niet meer dan terecht dat de rekenrente waarmee de hoogte van pensioenen wordt vastgesteld verhoogd wordt. Jongeren zijn effectief al verrijkt door de verlaging van de rekenrente omdat hun hypotheeklasten gedaald zijn. Ook hebben ze nog maar  relatief weinig hebben bijgedragen aan de pensioenpot. Dat zei hij zojuist in WNL op Zaterdag.

De discussie is actueel omdat het kabinet onlangs pleitte die rekenrente vooral laag te houden. Het Centraal Planbureau schreef begin deze week namelijk dat een verhoging ertoe zou kunnen leiden dat de pensioenen voor de huidige generatie jongeren 30% lager zouden kunnen uitvallen.

“Ik word zo verschrikkelijk kwaad over dat gesjoemel met allerlei gegevens”, zei de leider van 50Plus daarover. Hij beriep zich op een rapport van een Brits onderzoeksbureau.

“De afgelopen 10 jaar is ons pensioenvermogen met 33% toegenomen! En nu wordt ons door VVD, D66, maar ook de PvdA wijsgemaakt dat onze potten leeg zouden zijn.”

Hij zei dat de verlaging van de rente de afgelopen jaren een “enorme kapitaaloverdracht van oud naar jong” had betekend. De pensioen stegen hierdoor minder snel terwijl jonge mensen hun hypotheeklasten zagen dalen. “Nu we dat een klein beetje willen terugdraaien schreeuwen VVD en D66 moord en brand”, aldus Krol.

Henk Krol zei ook dat dat Nederlanders tot 45 jaar slechts beperkt hebben bijgedragen aan de pensioenpot. “Maar vijf procent”, aldus Krol. “We lazen in het persbericht van Jetta Klijnsma dat ze bang is dat kinderen van 6jaar straks te weinig over houden. Wat heeft zo’n kind van 6 jaar nou bijgedragen aan de pensioenpot?”

UPDATE: Henk Krol laat weten dat het Nederlanders tot 35 jaar zijn die 5% hebben bijgedragen aan de pensioenpot. In het geluidsfragment hieronder is dat niet verbeterd.