gephotoshopt,  Wilders plaatste een bewerkte foto van Pechtold. Zie hier de geplaatste en originele foto. Via Twitter.

Pechtold hekelt tweet Wilders over pro-shariademonstratie

Een tweet van PVV-leider Geert Wilders waarin Alexander Pechtold in een pro-shariademonstratie is gephotoshopt, is de D66-leider in het verkeerde keelgat geschoten.

“Vandaag stuurde Geert Wilders een afbeelding de wereld in waarin hij mij neerzet als terroristenvriend”, schrijft Pechtold maandag op zijn facebookpagina.

Op de foto is te zien hoe het hoofd van Pechtold is geplakt op het lichaam van een pro-shariademonstrant die een bord vasthoudt met de tekst: “Islam will dominate the world”. Hij voegde bij de tweet de vraag toe “Is dit de volgende stap?”.

Wilders verwijt hiermee de D66-leider dat hij vorige week bij een demonstratie aanwezig was waar ook moslimextremisten aanwezig zouden zijn.

Maar de foto die Wilders plaatste is bewerkt – op de orginele foto staat Pechtold helemaal niet. Sterker nog, hij was helemaal niet aanwezig bij de betreffende demonstratie.

PVV-leider Geert Wilders heeft D66 hard aangevallen op Twitter, waarbij hij een nepfoto van Alexander Pechtold plaatste. Wilders reageerde op een plan van D66-wethouder Simone Kukenheim van Amsterdam, die voorstelde om de Republiek Amsterdam te starten als Wilders de verkiezingen wint.

Wilders stelde daarop op Twitter dat Pechtold met ‘Hamas-terroristen’ demonstreert. Hij plaatste daarbij een foto van Pechtold voor een bord met daarop „Islam will dominate the world – freedom can go to hell”. Op de achtergrond staan andere demonstranten met borden met daarop soortgelijke leuzen, zoals „Sharia for the Netherlands – Islam will be superior”.

Afbeelding weergeven op TwitterNEPFOTO

D66 wil Amsterdam afsplitsen als de verkiezingsuitslag tegenvalt.

Pechtold demonstreert met Hamas-terroristen.

Originele foto: originele foto

Maar de foto die Wilders plaatste is bewerkt – op de orginele foto staat Pechtold helemaal niet. Sterker nog, hij was helemaal niet aanwezig bij de betreffende demonstratie. De foto is genomen op een protest tegen Wilders in het Verenigd Koninkrijk, toen hij dat land in 2009 bezocht voor de vertoning van zijn film Fitna.

3u      Geert Wilders    ✔ @geertwilderspvv

D66 wil Amsterdam afsplitsen als de verkiezingsuitslag tegenvalt.  Pechtold demonstreert met Hamas-terroristen.

Is dit de volgende stap? pic.twitter.com/U07jHfQmyh     Volgen

Jeroen van Wordragen @JeroenWordragen    @geertwilderspvv real pic: pic.twitter.com/JSAoLX7pw6         08:24 – 6 februari 2017