IMG_2932

Mysterieuze website bedankt Groningen voor gas

„Hallo Groningers! Hoog tijd dat we jullie eens bedanken voor bijna zestig jaar welvaart en economische voorspoed.” Zo opent de homepage van gasbaten.nl, een website die sinds dinsdag actief is. Wie de site heeft gemaakt is onbekend.

‘België maar dan met honderden miljarden aan gasbaten’

Op de site wordt een opsomming gemaakt van Nederlandse projecten, die volgens de makers niet mogelijk waren geweest zonder de gasbaten. Onder meer het Rijksmuseum, Schiphol en sociale zekerheid worden genoemd.

„We doen dan wel alsof onze handelsgeest ons zo ver heeft gebracht, maar in feite is Nederland gewoon België, maar dan met honderden miljarden aan gasbaten,” zo valt op de site te lezen. „We balen er enorm van dat jullie last hebben van de gaswinning, dus een welgemeend dankjewel is gewoon op zijn plaats. Het werd eens tijd!”

Dankbare Nederlanders

Aan de site is het twitteraccount @DankGroningen gekoppeld. Hier wordt getweet met de hashtag #GroningenBedankt. Wie de site in het leven heeft geroepen is onduidelijk. “Een groep dankbare Nederlanders. We leven met jullie mee,” antwoord het twitteraccount desgevraagd.