We leven in 2017 en dan lees je dit, het is toch niet te geloven. Moet alles dan gewoon dood? Joden en Moslims. Zijn ze dan pas tevreden?

Sitebeheerder Andrew Anglin (31)

Sitebeheerder Andrew Anglin (31) © Daily Stormer

Witte nationalisten roepen op tot ‘actie’ tegen joden in dorp

Een website van witte nationalisten spoort lezers aan om ‘actie’ te ondernemen tegen de ‘verdorven’ joodse inwoners van het zesduizend zielen tellende dorp Whitefish, Montana in de Verenigde Staten. Enkele  inwoners worden met naam en toenaam genoemd en de racistische website toont gephotoshopte beelden van de slachtoffers met een gele jodenster op hun kleding.

Joden vormen een verdorven, kwaadaardig ras vol met van haat vervulde psychopaten

The Daily Stormer

The Daily Stormer, vernoemd naar Nazi-blad Der Stürmer, is een extreem-rechtse site, vol met negatieve berichten over joden en mensen met een donkere huidskleur. Beheerder Andrew Anglin (31) noemt zichzelf nadrukkelijk een ‘white supremacist’ en stelt onomwonden dat de blanke cultuur superieur is aan alle andere culturen.

De site, naar eigen zeggen Republikeins en fan van Donald Trump, begon met het belagen van de joodse inwoners nadat de moeder van witte nationalist Richard Spencer bij zender ABC Fox had geklaagd dat haar bedrijf te lijden had onder de denkbeelden van haar zoon. Richard Spencer bracht vorige maand nog de Hitlergroet en schreeuwde ‘Heil Hitler’ tijdens een bijeenkomst in Washington.

De site geeft de joodse inwoners de schuld van de tegenvallende bedrijfsresultaten van de moeder. Het bericht op de website begint met: ‘Dit zijn de joden, mensen. Het is een verdorven, kwaadaardig ras vol van haat vervulde psychopaten’ en gaat vervolgens ongeremd los op enkele joodse inwoners en hun familie.

Davidster
The Daily Stormer begon eind vorige week in een wraakactie persoonlijke informatie van joodse bewoners te openbaren en ze ‘hoeren’ en ‘superjoden’ te noemen. De lijst bevat ook foto’s van joden waar met behulp van Photoshop een gele Davidsster op is geplakt. In een bijgevoegde tekst staat de vraag: ‘Zijn jullie klaar voor een ouderwetse trollstorm?’

De onder rechts-extremisten populaire site vraagt lezers om de joodse inwoners onder meer op Twitter te belagen. Een van de slachtoffers is volgens de site niet actief op Twitter, maar haar zoon wel. De site plaatst daarom een foto van de jongen en zijn twitternaam. Ook het adres van het bedrijf van de echtgenoot van het slachtoffer staat prominent op de site, met het verzoek om even persoonlijk langs te gaan om de man te confronteren met het gedrag van ‘die hoer’.

Disclaimer
In een aparte disclaimer zegt de site niet op te willen roepen tot geweld. Na de winst van Donald Trump riep de site lezers al op om ‘bruine’ mensen te intimideren en ze zich niet welkom te laten voelen in de Verenigde Staten.

De website kwam onlangs weer eens in het nieuws toen bleek dat meervoudig moordenaar Dylann Roof, verantwoordelijk voor de racistische moord op negen zwarte kerkgangers, reacties achter had gelaten op berichten. Extreem-rechtse sites zijn in opmars in de Verenigde Staten. Sommige sites hebben een bereik van 40.000 lezers per dag. The Daily Stormer heeft naar schatting minstens 10.000 lezers per dag.