http://www.demorgen.be/buitenland/schoten-aan-parlement-in-londen-b6145525/

VERENIGD KONINKRIJK

Wat we weten over de aanval in Londen

Redactie – Bron: Reuters, belga.be
3©AFP

Er heeft een schietincident plaatsgevonden aan het parlement in Londen. Een aanvaller werd neergeschoten door de politie. Verder meldt een fotograaf van het persagentschap Reuters dat hij meerdere gewonden ziet op de nabijgelegen Westminster Bridge.

Volgens een parlementsmedewerker zouden er twee mensen neergeschoten zijn, maar de politie heeft dat nog niet bevestigd. De politie meldt op Twitter dat er een schietincident aan de gang is, maar specificeert geen verdere omstandigheden.

Het parlementsgebouw is afgesloten, de zitting is geschorst. Er is een evacuatie aan de gang. Politici en journalisten melden op Twitter dat ze van buiten luide crashes hoorden.

Er is een luchtambulance aanwezig, die slachtoffers wegbrengt. Dat meldt ook een correspondent voor de Nederlandse krant NRC op Twitter.

Een parlementair meldt dat er mogelijk nog andere incidenten in de buurt plaatsvinden. Er zijn op Twitter onbevestigde berichten dat op Westminster Bridge mensen aangereden werden door een voertuig. Volgens een fotograaf van Reuters zouden daarbij zeker een tiental mensen gewond geraakt zijn.

Het metrostation Westminster is voorlopig gesloten op politiebevel.

©AP
©AP