Opiniepeiling Maurice de Hond: Kiezer heeft voorkeur voor coalitie met ChristenUnie

Forum gaat zetel omhoog in peiling De Hond

Deze week zien we geen verschuivingen t.o.v. vorige week. Inmiddels geeft 9 procent van de kiezers aan nu niet meer de partij te kiezen die ze op 15 maart gekozen hebben. 3 procent weet niet wat nu te kiezen en 6 procent noemt een andere partij. Dat zijn normale cijfers kort na verkiezingen.

Kiezers van PVV, SP en 50PLUS zeggen het meest dat ze niet meer de gekozen partij kiezen (boven de 10 procent).

Voorkeur voor coalitie met Christenunie

Nog steeds is er een lichte voorkeur voor een regeringscombinatie van het motorblok plus ChristenUnie boven die met GroenLinks. (pdf) Er is een groot verschil in voorkeur tussen kiezers van VVD en CDA aan de ene kant en kiezers van D66 en GroenLinks aan de andere kant.

Vorige week verwachtte 48 procent dat de regeringscombinatie met ChristenUnie er gaat komen en 26 procent met GroenLinks. Nu zijn de scores 37 procent-37 procent.