Door Syrische vader ontvoerde kinderen uit Enschede nog steeds spoorloos
Politie neemt zaak hoog op, kinderen zijn misschien in Duitsland
21-05-2017, 13:17 Tags: enschede, ontvoering, syriër
De politie in Enschede is nog steeds naarstig op zoek naar een 35-jarige man van Syrische afkomst die vrijdagmiddag zijn drie kinderen van twee, vier en vijf ontvoerde. Getuigenoproepen hebben nog geen tips opgeleverd, zei een woordvoerder zondag.

“We nemen dit heel serieus. Het zijn nog maar hele kleine kinderen, die horen bij hun moeder te zijn”, aldus de zegsman. De kinderen staan internationaal gesignaleerd. Ook de Duitse politie is gealarmeerd, omdat de man mogelijk met de kinderen (Hassan, Nazih en Alma) naar Duitsland is gereisd.

De man nam de kinderen vrijdagmiddag mee uit een woning aan de Veenstraat tijdens een bezoek aan zijn vrouw. Toen hij even kort met ze alleen was, nam hij de kinderen mee en onttrok ze daarmee aan de ouderlijke macht, aldus de politie. Zijn vrouw alarmeerde rond 16.30 uur de politie, die direct een onderzoek begon.

(ANP)