AAN DE SLAG VOOR NEDERLAND!

Gisteren en vandaag vond het Voorjaarscongres: ‘Aan de slag voor Nederland!’ plaats. In deze Thorbeckeweb blikken wij terug op twee geweldige dagen in Papendal.

Wij wensen allen nog een heel fijn weekend! N
Vrijdagavond 19 mei

Het startsein werd dit Voorjaarscongres gegeven door dagvoorzitter, olympisch kampioen en lijstduwer tijdens de Tweede Kamerverkiezingen voor de VVD, Maarten van der Weijden. Op 15 maart heeft de VVD een prachtig resultaat behaald. Met 33 zetels zijn wij de grootste partij van het land. Dit congres bood de perfecte gelegenheid om terug te kijken op de campagne en het succes te vieren. Dit deden we dan ook samen met campagneleider Tamara van Ark. Helaas namen we na de Tweede Kamerverkiezingen ook afscheid van een aantal Kamerleden. We stonden stil bij het vertrek en wensen hen veel succes in de toekomst!

Het podium werd daarna betreden door Elsemieke Havenga, ook winnaar van olympisch goud. Zij ging in gesprek met Henk Kamp, Jeanine Hennis, Stef Blok, Sander Dekker, Klaas Dijkhoff, Eric Wiebes en Ard van der Steur. Over het werk en de collega’s op de ministeries, persoonlijke hoogte- en dieptepunten en gedenkwaardige momenten. De eerste congresdag werd afgesloten door Mark Rutte.
facebook twitter

Speech Mark Rutte

Klik op de video om de gehele speech van Mark Rutte terug te kijken. Rutte sprak met de zaal over het aftreden van Henry Keizer, stond stil bij de Tweede Kamerverkiezingen, gaf een inkijkje in de formatie en keek vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
facebook twitter


Nog een bakkie doen?

Een groot succes tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen was de koffietruck. Maar ook de komende maanden willen wij in gesprek blijven met heel Nederland.

Doe mee en steun de campagne van de VVD. Iedere euro houdt de koffietruck langer op de weg, iedere euro is een extra bakkie, iedere euro is een nieuw gesprek. Doneren kan via de onderstaande button.

Steun de campagne, houd de koffietruck op de weg!
Zaterdag 20 mei

Om 10:00 uur opende technisch voorzitter Jan van Zanen de Algemene Vergadering. Tijdens de vergadering werd de procedure voor het selecteren van een nieuwe partijvoorzitter en het profiel vastgesteld. Binnenkort wordt de besluitenlijst van de Algemene Vergadering gepubliceerd. U vindt de besluitenlijst dan op: www.vvd.nl/besluitenlijsten.

Ook namen wij vandaag afscheid van Jeannette Baljeu en Ger Jaarsma als leden van het Hoofdbestuur. Wij danken hen voor al hun inzet voor de partij. Dit congres werden ook de nieuwe vicevoorzitter Eric Wetzels en de nieuwe Landelijk Penningmeester Tanja Haseloop benoemd. Wij wensen hen de komende jaren heel veel succes! Tot slot werd Stephanie ter Borg herbenoemd voor een nieuwe termijn als Algemeen Secretaris.

De Algemene Vergadering werd afgesloten met de speech van JOVD-voorzitter Rutger de Ridder en met de uitreiking van de V-Factor. De V-Factor is een prijs voor een VVD-netwerk dat een bijzondere prestatie heeft geleverd. Dit keer ging de V-Factor naar de Zeeuwse VVD. De prijs werd in ontvangst genomen door Wilfried Boonman, raadslid voor de VVD in Middelburg.

Collegetour: Het Winnende Raadslid

Na het succes van de eerste Collegetour in 2013 organiseerde de VVD in samenwerking met de Haya van Somerenstichting dit jaar: Collegetour: Het Winnende Raadslid. De Collegetour stond vandaag geheel in het teken van het raadslidmaatschap.

De presentatie van de Collegetour werd verzorgd door Tamara van Ark en Christianne van der Wal. Na de opening was het podium voor Marco van Kalleveen en Sander Dekker. Op interactieve wijze gingen zij met de zaal in gesprek over persoonlijke drijfveren en motivatie. Want hoe haal je als raadslid het allerbeste uit jezelf?

Na de eerste helft was het tijd voor de rust. Maarten van der Weijden en Mark Rutte namen plaats op de bank in een fictieve kleedkamer voor een goed gesprek over het hebben van pech.

Tijdens de tweede helft spraken voormalig raadsleden Barbara Visser en Martin Wörsdörfer over het raadslidmaatschap. Tot slot nam de zaal deel aan een quiz, met een bijzondere prijs voor de drie winnaars van de quiz, namelijk een persoonlijke coach.

Na het eindsignaal was het tijd voor de vertouwde borrel en kwam er een einde aan het Voorjaarscongres van 2017.