VVD-leider Mark Rutte is nog altijd niet bereid om de ChristenUnie alvast af te schrijven als potentiële kabinetspartner. Ook niet na dat desastreuze overleg tussen Pechtold en Segers gisteravond bij de formateur.

Arme Pechtold. Is een heel weekend beziggeweest om de ChristenUnie te verketteren, gisteravond een hele avond koortsachtig geprobeerd om Segers buiten te sluiten, en toch.. toch willen CDA en VVD nog altijd geen gedag zeggen tegen de partij die qua profiel eigenlijk prima in een centrum-rechtse coalitie met de andere drie partijen zou passen. De ChristenUnie, dus.

VVD-leider Rutte meldt vanmiddag dan ook gewoon botweg aan Pechtold dat wat hem betreft de optie met de ChristenUnie nog niet “voldoende” beproefd is. Oftewel: Alexandertje, je hebt gisteravond maar wat zitten knoeien daar in de Stadhouderskamer.