Minderheidskabinet van VVD,CDA en D66 , samen 71 zetels. Geen enkele partij is hier voorstander van. Dan de mogelijkheid van nieuwe verkiezingen: vele partijen zullen zich dan afvragen ( zetelaantal Nu en bij nieuwe verkiezingen) PVDA nu 9 en dan meer of nog veel minder. D66 nu 19 en dan als veroorzaker, gelijk of heel veel minder. Blijft SP roepen zonder VVD of dan geen blokkade. GRL nu 14 zetels en dan meer of juist minder. CDA nu 19 en dan ? VVD nu 33 en dan? PVV nu 20 zetels ( blijven alle blokkades of .?) MAW grote onzekerheden dus………..

Edith Schippers waarschuwt fractievoorzitters: een minderheidskabinet dreigt
Informateur wil beweging zien
25-05-2017, 16:48 Tags: Edith Schippers, formatiewatch
Als partijleiders in Den Haag zich niet bereid tonen tot compromissen te komen, is een minderheidskabinet de enige optie die overblijft. Die boodschap heeft informateur Edith Schippers donderdag aan de fractievoorzitters meegegeven.

Schippers ontvangt vrijdag opnieuw alle fractievoorzitters om te praten over de vastgelopen kabinetsformatie. Onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks klapten eerder al. Een verkennend gesprek tussen D66 en de ChristenUnie bood deze week onvoldoende aanknopingspunten voor nieuwe onderhandelingen, constateerden voormannen Alexander Pechtold en Gert-Jan Segers.

“Ik constateer dat momenteel alle meerderheidscoalities stuiten op bezwaar van minimaal één partij”, stelt Schippers. “Zonder beweging gaat die er dus niet komen. Zo eenvoudig is het. En dan eindig je met een minderheidskabinet. Dat heeft op dit moment niemands voorkeur.”

De informateur riep de partijleiders woensdag al op uit hun ‘comfort zone’ te stappen. “Vertel niet alleen wat je niet wilt. Kijk niet alleen naar de ander. En laat zien wat je zelf bereid bent te doen”, voegde ze daar donderdag aan toe.