Formatie vast of spelen sommigen een spel.

Stelling is altijd, verkoop je huid zo duur mogelijk.

PVV heeft z.w.z. zijn kansen verspeeld en doet niet mee, geheel terecht want de kiezers konden het overal lezen.

“BLOK” van VVD, CDA en D66 Samen goed voor 71 zetels, dus moeten inleveren als het om hun programma gaat om een vierde partij tegemoet te kunnen komen. De grote vraag zal zijn hoeveel wil en moet men inleveren  Eigen speerpunten zal men proberen  overeind te houden.

Okay: wie komen in aanmerking , Groen Links ( probleem voor D66 en moeilijk voor VVD en CDA)   CU  {tja moeilijk voor D66)  SP wil niet met VVD , PVDA  ( welkom voor alle drie van t’BLOK)  Alles is uitgespeeld, behalve de PVDA………..

Dan een kabinet over Links waar het CDA direct heeft aangegeven daar niet in mee te gaan. ( veel te gevaarlijk voor standpunten Links en waar blijven dan de CDA kiezers) Ook voor D66 is het geen appeltje eitje voor de toekomst betreft zijn kiezers.

PVDA zou een probleem hebben om van ooit een grootste partij naar 9 zetels te moeten gaan. Hun vraag hoe krijgen wij die terug. ( Roemer en GR Links zullen denken niet als de PVDA mee gaat over links, want SP met 14 en GRL met 14 zetels hebben meer in hun mars dan de 9 zetels van de PVDA.  Okay de PVDA in de oppositie, wat kan het hun voor de toekomst opleveren , betreft aantal zetels. Niets, want  hun sterkere linkse broeders zullen er alles aan doen om de overgelopen PVDA kiezers te behouden. 9 zetels van de 75 oppositiezetels is ook veel te weinig om als winnaar uit de oppositiebus te komen.

Of heeft de PVDA veel dieper nagedacht en wacht tot hun kans en mogelijkheid daar is. Hoe dan en wanneer. ( Oppositie brengt dus niets of veel te weinig en men zal dan alleen nog kunnen aansturen op een mogelijke vallen van kabinet Rutte 3) Blijft over Kabinetsdeelname, maar de huid van de PVDA zal duur betaald moeten worden door t’BLOK van VVD, CDA en D66 en dan is het wachten op t’juiste moment.. Eerst het spel goed spelen ( niemand mag het weten binnen eigen gelederen en daarbuiten) Dus Lodewijk Asscher heeft aan op zijn partijcongres , geen deelname kabinet, vanwege de erg magere uitslag. Congres is het geheel met hem eens. Media “wij gaan in de oppositie” “9 zetels voelen wij ons niet verantwoordelijk voor regeringsdeelname, daarvoor zijn er andere partijen met een uitslag die beter is GRLinks oa. ” Kiezer heeft ons afgestraft dus kunnen alleen maar oppositie”  Allemaal waar en Lodewijk blijft het roepen. De vraag wanneer is voor Lodewijk Asscher van de PVDA het uur daar. ALS ALLE  PARTIJEN ZIJN GEWEEST en er geen enkele mogelijkheid meer aanwezig is zowel over links als over rechts en er dus een minderheidskabinet van RUTTE drie aan zit te komen. Dan pas heeft Lodewijk Asscher de mogelijkheid in de onderhandelingen om zijn partij weer terug te brengen naar hun gewenste zetels. Hij weet met Jeroen Dijsselbloem dat er na vier jaar bezuinigen mogelijkheden ruim aanwezig zijn de verdeelsleutel weer uit de kast te halen.