avatar

    ( Helemaal mee eens. ) https://www.henktepper.nl/2017/05/27/formatie-vast-spelen-sommigen-spel-stelling-is-altijd-verkoop-huid-zo-duur-mogelijk/  Het is nu 5 voor twaalf en anders minderheidskabinet van VVD en CDA .

POLITIEK

Formatiewatch – Hans van Baalen (VVD) wil dat PvdA aansluit bij motorblok

‘Niet meedoen is politieke zelfmoord van de PvdA’

VVD, CDA en D66 moeten nu eerst eens met de PvdA gaan bespreken of zij niet gevieren een nieuw kabinet kunnen vormen. Dat vindt Hans van Baalen, de voorman van de VVD in het Europees Parlement.

Van Baalen vindt het verstandig om zo mogelijk een meerderheidskabinet te vormen. Omdat aanschuiven van de ChristenUnie wordt geblokkeerd door D66 en SP niet met de VVD in zee wil, blijft de PvdA volgens hem over. VVD-leider Mark Rutte koos vooralsnog niet tussen ChristenUnie, SP en PvdA als vierde partner.

Niet deelname aan een nieuw kabinet, maar juist kiezen voor de oppositie zou volgens Van Baalen weleens politieke zelfmoord voor de PvdA kunnen betekenen. Als de sociaaldemocraten in de oppositie terechtkomen met de grotere rivalen GroenLinks en de SP dreigen ze uit zicht te raken, zei hij zaterdag in radioprogramma Kamerbreed.

Lukt het niet met de PvdA, dan ziet Van Baalen VVD en CDA liefst een minderheidskabinet vormen.