CdK René Paas: Burgemeester Midden-Groningen is droombaan

Burgemeester zijn van Midden-Groningen is een droombaan. Dat zei Commissaris van de Koning van Groningen René Paas vanmiddag tijdens zijn ambtsbezoek aan deze toekomstige gemeente. Midden-Groningen telt straks 62.000 inwoners en is op stad Groningen na de grootste gemeente van de provincie. “Het is dat ik al een baan heb”, grapte Paas bij de Fraeylemaborg in Slochteren.

 

In Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren (ofwel Midden-Groningen) zijn woensdag 22 november verkiezingen voor de nieuwe gemeente die op 1 januari een feit is.

Waarnemer

“In overleg met de nieuwe gemeenteraad moet er een waarnemer zijn op 1 januari. Aan de hand van de verkiezingsuitslag kun je vrij snel zien wie er in de raad komen. Daarmee kan ik in gesprek gaan over het waarnemerschap”, aldus Paas.

Vacature

René Paas kan nog niet zeggen wanneer de vacature voor burgemeester Midden-Groningen wordt opengesteld. “Hoe sneller hoe beter, maar het moet geen spoedklus worden.”

Profielschets

Over de profielschets voor de nieuwe burgemeester zegt Paas: “Ik wil een grote mate van ruimte geven aan de nieuwe raad. De raad is straks aan zet om die profielschets te maken. Maar ook ik vind daar natuurlijk iets van. Daarna ga ik, in het openbaar, met de gemeenteraad in gesprek over de profielschets. Dit wordt voor mij de eerste keer.”