Medewerkers van een team van Signi lopen met zoekhonden in de Turkse heuvels rond Silifke waar ze zullen gaan helpen met zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen.
Medewerkers van een team van Signi lopen met zoekhonden in de Turkse heuvels rond Silifke waar ze zullen gaan helpen met zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen. © ANP

Lichaam van in Turkije vermiste Joey Hoffmann gevonden in opgedroogde riverbedding

Het gevonden lichaam in Turkije blijkt inderdaad van Joey Hoffmann te zijn. Dit bevestigt het Nederlands hondenzoekteam in Turkije. Eerder vandaag berichtte het Turkse persbureau Dogan al dat het lichaam – dat in een opgedroogde rivierbedding werd gevonden – van de 21-jarige Haaksbergenaar afkomstig was.

Volgens het persbureau werd de vermiste Haaksbergenaar gevonden in een opgedroogde rivierbedding in het dorp Narlikuyu, in de buurt van de kustplaats Silifke, waar hij voor het laatst was gezien. Hoe hij om het leven is gekomen is nog onbekend.

Joey Hoffmann was samen met Bjorn en Derya Breukers naar de kustplaats Silifke gereisd om mee te helpen aan de bouw van hun huis. Tussen 8 en 10 juli zou Hoffman terug naar Nederland zijn gereisd, maar hij is daar nooit aangekomen. Vervolgens is hij als vermist opgegeven.

In de zoektocht naar Hoffmann sprak de politie op 21 juli nog met het echtpaar Breukers, maar ook zij verdwenen op 27 juli van de radar. Nadat zij later weer waren opdoken zijn ze meermalen verhoord door de politie. Ze zijn vooralsnog geen verdachten in de zaak.

Lees verder

Raakten ze verdwaald? Kwamen ze water tekort? Kregen ze ruzie? Is er iemand vermoord?
Jaarlijks raken tien tot vijftien Nederlanders vermist. Vaak hoor je daar niets van, soms wordt er uitvoerig over bericht. De verdwijning van Joey Hoffmann uit Haaksbergen domineert al weken het nieuws. Is dat terecht? Een mediahype ontleed. (+)

Drie Haaksbergers vermist in Turkije: wat is er gebeurd?
Wat is er gebeurd met drie inwoners uit Haaksbergen, die vermist zijn? De politie is op zoek naar Joey Hoffman (21) en het echtpaar Bjorn Breukers (34) en Sabahat Derya Un (26). Joey reisde met hen naar Turkije om het echtpaar daar te helpen met het bouwen van hun huis in Silifke.

In Turkije vermist stel uit Haaksbergen terecht, van derde vermiste ‘ontbreekt ieder spoor’
Twee van de drie in Turkije vermiste Haaksbergenaren zijn terecht. De politie sprak dinsdag in Turkije met Derya Breukers-Un (26) en Bjorn Breukers (34). Het stel reisde samen met Joey Hoffman (21), van wie op dit moment ‘nog ieder spoor ontbreekt’.

Nederlandse politie start strafrechtelijk onderzoek naar verdwijning Joey Hoffmann
De Nederlandse politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van de vermissing van Joey Hoffman. Derya en Björn Breukers, het stel waarmee Hoffman begin juli naar Turkije reisde, zijn geen verdachte. Dat maakt de politie Oost-Nederland vanavond zelf op haar website bekend.

 Joey Hoffmann

Vandaag in beeld

Telegraaf VNDG

‘Politiehond vond lichaam Joey’