BURGEMEESTER
Eberhard van der Laan nam vandaag met een brief afscheid als burgemeester van Amsterdam. Hij sloot af met de woorden: ,,Zorg goed voor onze stad en voor elkaar. Vaarwel.”

 

Burgemeester van der Laan legt zijn taken neer. Dat heeft hij zojuist bekend gemaakt in een brief.

De burgemeester in de brief: ‘In januari schreef ik dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester zou blijven. De afgelopen maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen.’

‘Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen.’

Lees ook: Eberhard van der Laan: van straatvechter tot burgervader

‘ik heb mij bij commissaris van de Koning Remkes ziekgemeld. Mijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren.’

Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaren van u heb gekregen.’

Waarom raakt het nieuws over deze fantastische burgemeester mij toch iedere keer zo: omdat hij echt is! Spreekt uit zijn hart en mij zo enorm inspireert om van het leven iets te maken.