VVD Midden-Groningen zet zijn belangrijkste troef, minister-president Mark Rutte, in tijdens de verkiezingscampagne voor de herindelingsverkiezingen op woensdag 22 november. Rutte is zaterdag (vanaf 14.45 ) met de VVD-koffiebus, aanwezig op het plein voor het gemeentehuis in Hoogezand. Rutte praat daar – met lijsttrekker Jaap Borg en andere kandidaten – met bewoners.

Rutte: “De lokale politici die dan worden gekozen, zijn verantwoordelijk voor wat er in je stad of dorp gebeurt. Ik wil mensen dus vooral oproepen om te gaan stemmen. En natuurlijk hoop ik dat kiezers hun stem op de VVD uitbrengen.”

Stunt

“Wat een stunt niet. Ik ben blij dat Mark komt”, zegt Borg. “De koffiebus staat al vanaf ‘s morgens 10 uur op het plein tussen het gemeentehuis en winkelcentrum De Hooge Meeren.”

Vlagtwedde

De minister-president brengt zaterdag (om 13.15 uur) eveneens een bezoek aan de plaats Vlagtwedde. Inwoners van de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde gaan de 22e ook naar de stembus om de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerwolde te kiezen.