2FEB

Op vrijdag 1 februari vond de presentatie van de Reduxion Ecolinier plaats. De Reduxion Ecoliner is een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV Ketel. Dit product is ontwikkeld in Hardenberg door het bedrijf Reduxion B.V. aan de Kollergang 13 in Hardenberg.

Will Schotman, de hardenbergse ontwikkelaar van de innovatieve verwarming presenteerde donderdag 1 februari de Reduxion Ecoliner in de Evenementenhal. In het najaar van 2017 heeft Reduxion BV de Reduxion Ecoliner in de markt gezet bij Zeus Metaal BV te Hardenberg, waardoor het gasverbruik op 0 is gegaan. In Nederland is de wens ontstaan om het gas naar 0 te reduceren. Nu de kosten voor elektriciteit steeds lager worden is het interessant om op een andere manier te gaan verwarmen. Reduxion BV heeft de oplossing om op een zeer efficiënte manier het gas te vervangen: namelijk de Reduxion Ecoliner. Deze gepatenteerde uitvinding is in staat om door pulsentechniek een besparing tot wel 40 procent ten opzichte van gas te realiseren. De Reduxion Ecoliner werkt op stroom en kan de opgebrachte warmte met een efficiëntie van 99,5 procent overbrengen naar bijvoorbeeld vloerverwarming, radiatoren of laag temperatuur blazers in industriehallen. De Reduction Ecoliner kan gebruikt worden in combinatie met zonnepanelen. Zeus Metaal heeft ook in samenwerking met Duch Solar Field BV zonnepanelen gelegd waardoor Zeus Metaal BV energie neutraal is. Voor meer informatie kunt u terecht op www.reduxion.nl

Gas kan er massaal af door Hardenbergse vinding

Met een Hardenbergse vinding kan Nederland massaal van het gas af. Oude cv-ketel eruit,  Reduxion Ecoliner erin, gasmeter op nul.

Voor de Hardenbergse ontwikkelaar van de innovatieve verwarming  Will Schottman had de officiële presentatie vandaag in zijn woonplaats op geen beter moment kunnen komen. De discussie over gaswinning is in volle gang, niet alleen in Groningen, maar ook in zijn eigen woonplaats Hardenberg. Het sluit ook allemaal mooi aan op het voornemen van het kabinet om Nederland in 2050 helemaal gasloos te hebben. ,,Wij bieden de mogelijkheid om dat ruimschoots te gaan halen”, aldus de Hardenberger.

Patenten

De vinding van Schottman is gebaseerd op ‘lichtimpulsen en een samensmelting van technieken’ waarvoor hij inmiddels drie patenten heeft. In combinatie met zonnepalen voor het opwekken van de benodigde energie ontstaat een energieneutraal verwarmingssysteem voor zowel bedrijfsruimtes als woningen. Een eerste installatie werkt inmiddels bij Zeus Metaal in Hardenberg. De stap naar de particuliere markt wordt in de loop van dit jaar gezet. In Hardenberg wordt een productiebedrijf opgezet dat 1.000 tot 1.500 Ecoliners per maand kan produceren. Met zijn bedrijf zijn Schottmann en ingestapte partners nu klaar voor de Nederlandse markt. Zo gauw mogelijk wordt de stap over de grens gezet.

Goedkoper

De aanschaf van het apparaat gaat de consument 2.000 tot 2.300 euro kosten, ruim goedkoper dan het alternatief van de nu gangbare warmtepompen. ,,Voordeel is dat de  oude gasgestookte ketel simpelweg vervangen kan worden door de Ecoliner. Die wordt aangesloten op het bestaande leidingensysteem”, aldus Schottman. ,,Geen ingrijpende werkzaamheden in de woning dus.”

De Hardenbergse uitvinder is afgelopen jaar al door het land getrokken om zijn vinding onder de aandacht te brengen. Vanuit ‘Den Haag’ is er belangstelling bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook  het Nederlands Samenwerkingsverband Ondernemers (NSVO) spreekt van ‘een zeer revolutionaire vinding.’