Geen zonnepanelen, maar zonneblokken

Geen zonnepanelen, maar zonneblokken

Geen zonnepanelen, maar zonneblokken: deze universiteit ziet grote kansen

OF  Een consortium van Nederlandse partijen werkt aan een uniek project: ’s werelds eerste drijvende zonnepark op zee. Het zonnepark moet uitkomst bieden voor locaties waar landoppervlakte schaars is, zoals eilanden.

08-02-2018 13:32 | DOOR: HIDDE MIDDELWEERD

Dat meldt Oceans of Energy, een start-up uit Leiden die zich bezighoudt met offshore opwekking van duurzame energie.

Wetenschappers aan de Britse University of Exeter ontwikkelen een nieuwe manier om zonne-energie op te wekken: zonneblokken. Deze glazen blokken kunnen naadloos worden geïntegreerd in de architectuur van een gebouw en verhogen de efficiëntie van de zonnecellen die erin zijn verwerkt.

18-08-2017 12:30 | DOOR: HIDDE MIDDELWEERD

Dat meldt de universiteit in een persbericht.

Zonne-energie

De blokken, genaamd Solar Squared, zijn in staat om het inkomende zonlicht te focussen op de zonnecellen, waardoor de individuele zonnecellen meer energie opwekken dan de zonnecellen in traditionele zonnepanelen.

De wetenschappers hebben een start-up opgericht, genaamd Build Solar, om de technologie in productie te nemen en naar de markt te brengen. De start-up is momenteel op zoek naar investeerders, zodat het product uitgebreid getest kan worden. In 2018 moet het klaar zijn voor de markt.

Aangezien het product zich momenteel in de testfase bevindt, zijn er nog geen details bekend over bijvoorbeeld het vermogen van het zonneblok. Wel is bekend dat de zonneblokken zowel in muren als daken verwerkt kunnen worden

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het weer

Follow Us

  Kalender

  februari 2018
  MDWDVZZ
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728 

  Pin It on Pinterest

  Share This