Het is tijd om miljoenen Amerikaanse moslims te bewapenen

editor express
Indien we het wapendebat fundamenteel willen wijzigen, moeten alle Amerikaanse moslims lid worden van de NRA, dat is de machtige Amerikaanse wapenlobby National Rifle Association. Vandaag zijn er 3 tot 7 miljoen moslims in het land, terwijl de NRA 5 miljoen leden telt. Indien moslims zich nu massaal lid maken, kunnen ze vrij snel ‘effectief de controle over de organisatie overnemen’, schrijft Mehdi Hasan op The Intercept.

Maar belangrijker nog is dat het vooruitzicht op miljoenen met AR-15 semi-automatische geweren en ander moordtuig bewapende moslims vele conservatieven totaal zou verlammen. Denk hier maar eens over na: spectaculaire foto’s van vrouwen met hoofddoek die op de lokale schietclub met een AR-15 zwaaien. Daarnaast ook  grote billboards met de tekst: “De enige manier om een slechte kerel met een geweer te stoppen is… een goede moslim met een geweer.

Panikerende Republikeinen zouden plots begrijpen dat naast een reeks andere beperkingen ook universele backgroundchecks wel degelijk nodig zijn en dat het nut heeft om een paar dagen te laten verlopen tussen het moment van de aankoop en de uiteindelijke inbezitname van dat wapen. Stel je voor dat zelfs een aantal conservatieven het Tweede Amendement in vraag zou beginnen stellen.

Hoezeer de NRA ook beweert het Amerikaanse recht op wapenbezit te willen beschermen, gaat het de organisatie maar om één zaak: zo veel mogelijk blanke Amerikanen bewapenen uit angst voor donkerkleurige criminelen en terroristen. “Als je naam Muhammed, Ali of Omar is, doe dan iets patriottisch voor ‘gun control’. En maak je lid van de NRA.”

© Getty Images

Waarom – op een marginaal detail na – niets zal veranderen

De meeste politici blijven liefst ver weg van gun control (opmerkelijk genoeg heeft de anti-wapenlobby nog steeds niet door dat de term gun violence veel beter in de markt zou liggen). Toen Bill Clinton in 1994 een verbod op een reeks semi-automatische wapens door het Congres kreeg, werden 19 van de 24 Congresleden die de wet hadden goedgekeurd niet herverkozen. Onder hen Tom Foley, toenmalig spreker van het Huis van Afgevaardigden en de eerste spreker die niet in die hoedanigheid werd herkozen sinds … 1862.  Een Republikeinse overwinning die volledig door de NRA werd opgeëist. Sinds die dag bepaalt de NRA mee de wapenagenda van elke president.

Ondertussen in de VS

Donald Trump spreekt in een tweet zijn ondubbelzinnige steun aan de NRA uit. (Trump kreeg tijdens de campagne 30 miljoen dollar van de 54 miljoen die de wapenlobby spendeerde)

What many people don’t understand, or don’t want to understand, is that Wayne, Chris and the folks who work so hard at the @NRA are Great People and Great American Patriots. They love our Country and will do the right thing. MAKE AMERICA GREAT AGAIN!

….If a potential “sicko shooter” knows that a school has a large number of very weapons talented teachers (and others) who will be instantly shooting, the sicko will NEVER attack that school. Cowards won’t go there…problem solved. Must be offensive, defense alone won’t