VIDEO: Dijkhoff helemaal klaar met Kuzu: ‘Hou nou toch gewoon eens op!’

Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, is helemaal klaar met Tunahan Kuzu van DENK. Dat zegt hij in een video op zijn Facebookpagina. Hij roept Kuzu op te stoppen met “mensen op hun afkomst te pakken.”

Vorige week werd er in de Tweede Kamer een motie aangenomen die de Armeense genocide erkent, maar naar aanleiding van die motie werden vijf Nederlandse Kamerleden met een Turkse afkomst neergezet als landverraders door een pro-Erdogan site. Alleen de fractie van DENK stemde tegen.

De VDD was niet te spreken over de bedreigingen en gaf een statement af. DENK reageerde daarop door te stellen dat er ook Kamerleden van hun fractie worden bedreigd, maar daar niemand over praat. “Bij deze”, zegt Dijkhoff. “Als jij DENK-Kamerleden bedreigt: mee kappen.”

Dijkhoff hekelde het statement van de partij van Kuzu, omdat zij volgens de fractievoorzitter constant Kamerleden met een andere achtergrond uitlichtte in filmpjes over hun stemgedrag. “Wat wil je daar mee zeggen? Dat mensen te Nederlands zijn geworden ofzo? Ik snap dat niet.”

Hij vindt het vervelend dat Kuzu op de Turkse tv een statement gaf. “Wat doe je daar überhaupt? Ga in een Nederlands praatprogramma zitten.” Hij snapt niet dat Kuzu opriep om verhaal te gaan halen bij de vijf Kamerleden met een Turkse achtergrond over hun stemgedrag. “Waar ben je nou mee bezig?”