Zie ook Rutte: ‘Zolang het nodig is, is er geld voor Groningen’ #rtvnoord

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/192373/Rutte-Zolang-het-nodig-is-is-er-geld-voor-Groningen

En

Rutte in Loppersum bijgepraat over versterkingsoperatie #rtvnoord

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/192387/Rutte-in-Loppersum-bijgepraat-over-versterkingsoperatie

Premier Rutte: ‘Mentaal wonen Wiebes en ik hier ook in aardbevingsgebied’

Waar we de afgelopen tijd veel over Groningen gesproken hebben, ben ik vandaag naar Groningen afgereisd om vooral te luisteren. Omdat het belangrijk is van de mensen zelf te horen hoe de situatie is, waar zij behoefte aan hebben en hoe we samen kunnen werken aan oplossingen. Ik heb gesproken met Commissaris van de Koning René Paas, medewerkers van het schadeloket, burgemeester Rodenboog van Loppersum, en – het meest indrukwekkend – met een gezin dat onder bevingsschade te lijden heeft.

Vooral zulke individuele verhalen drukken je met de neus op de feiten. Het kabinet is ervan doordrongen hoeveel impact de bevingen hebben op de mensen in het gebied. De situatie in Groningen heeft dan ook de allerhoogste prioriteit. Vorige week hebben we een grote stap gezet met het besluit om stapsgewijs over te gaan tot volledige beëindiging van de gaswinning in Groningen.

Daarmee zijn we er nog niet. Er zijn nog altijd schadegevallen die zo spoedig mogelijk afgehandeld moeten worden. Daarnaast werkt het kabinet, met minister Wiebes voorop en uiteraard in samenwerking met de regio, aan een breed gedragen toekomstvisie voor Groningen. En ook daarom was het goed vandaag hier te zijn en te spreken met de direct betrokkenen.