Sportieve nieuwe Burgermeester Midden Groningen. Adriaan Hoogendoorn komen we straks vast tegen op zijn racefiets. 

Adriaan Hoogendoorn (ChristenUnie) wordt burgemeester van Midden-Groningen.

Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens een extra raadsvergadering in Slochteren. Hoogendoorn (60) is sinds 2011 burgemeester van de Gelderse gemeente Oldebroek.

Hij is de opvolger van Rein Munniksma. Die is sinds 1 januari 2018 waarnemend burgemeester van Midden-Groningen, de gemeente die is ontstaan door een fusie van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Munniksma was daarvoor al waarnemer in Menterwolde en Slochteren.

Hoogendoorn was voordat hij in 2011 naar Oldebroek ging gemeentesecretaris van Vriezenveen, Twenterand en Waddinxveen. Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en zegt op zijn Twitteraccount dat hij een passie heeft voor sport en muziek.