Midden-Groningen krijft weer een SamenLoop voor Hoop. Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 is het zover. Plaats van handeling is het Gorechtpark in Hoogezand.

Midden-Groningen krijft weer een SamenLoop voor Hoop. Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 is het zover. Plaats van handeling is het Gorechtpark in Hoogezand.

Volgend jaar weer SamenLoop voor Hoop in Hoogezand

HOOGEZANDMidden-Groningen krijgt weer een SamenLoop voor Hoop. Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 is het zover. Plaats van handeling is het Gorechtpark in Hoogezand.

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette met als doel geld inzamelen voor goede doelen die door KWF kankerbestrijding ondersteund worden. Het fenomeen is over komen waaien uit de Verenigde Staten waar de Relay For Life al sinds 1985 gehouden wordt.

Belangrijke onderdelen van het evenement zijn een kaarsenceremonie, waarmee dierbaren herdacht worden, deelnemers elkaar steunen en gevierd wordt dat mensen kanker hebben overwonnen, en de slotceremonie, waarin bekendgemaakt wordt hoeveel geld opgehaald is.

Verder zijn er legio activiteiten en kraampjes om de lopers en het publiek te entertainen en te motiveren. Ook wordt een speciaal programma voor eregasten – kankerpatienten, ex-kankerpatienten en hun naasten – samengesteld.

Het voltallige college van burgemeester en wethouders zal het evenement overal in de gemeente Midden-Groningen promoten. De bestuurders zijn de ambassadeurs van de SamenLoop voor Hoop.

Derde keer

In de toenmalige gemeente Hoogezand-Sappemeer werd 2 keer eerder een SamenLoop voor Hoop gehouden. De eerste editie in 2014, die plaatsvond op het voormalige terrein van het Aletta Jacobs College, bracht 50.000 euro op.

De tweede SamenLoop voor hoop werd in juni 2016 gehouden in het Gorechtpark in Hoogezand. De totale opbrengst was ruim 100.000 euro.

De derde SamenLoop voor Hoop, de eerste SamenLoop voor Hoop Midden-Groningen, vindt zaterdag 22 en zondag 23juni 2019 plaats in het Gorechtpark.

Omdat het een groot evenement is, waarvoor veel georganiseerd moet worden en waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn, zijn de voorbereidingen al begonnen.

Kick-off

Medio augustus gaat een nieuwe website live en belangstellenden zich alvast aanmelden. In het najaar gaan de voorbereidingen echt van start. Donderdag 1 november staat in Hotel Faber in Hoogezand een kick-off geprogrammeerd. Daarbij wordt volop informatie over het evenement gegeven en kunnen belangstellenden kennismaken met de organisatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het weer

Follow Us

  Kalender

  juni 2018
  MDWDVZZ
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930 

  Pin It on Pinterest

  Share This