Jammer dat de huidige politiemacht niet meer mag ingrijpen.

 Een belastingcontrole bij het Westerpark in Tilburg is vandaag aan het begin van de avond flink verstoord door een groep jongeren. Zij provoceerden de agenten die hun werk probeerden te doen.

De groep van zo’n vijftien jongeren begon hun provocaties al op het moment dat de controle startte; rond 15.00 uur in de middag. Ze gooiden onder andere met eieren en maakten vrouwonvriendelijke opmerkingen tegen agentes.

De jongeren gingen niet weg toen de politie dat vroeg. Na vier uur waren agenten het zo zat, dat ze met hun wapenstok in hun handen in linie zijn gaan staan om de jongeren weg te sturen. Daar wilden de jongeren echter ook niet aan meewerken.

Ze scholden op de agenten en staken onder andere hun middelvinger op. Eén jongeman werd aangehouden wegens belediging en een ander omdat hij weigerde te vertrekken toen de politie dat van hem had geëist.

Vaker onrust

Volgens een politiewoordvoerder komt de groep jongeren vaker in aanraking met de politie. Ze hangen regelmatig in en rond het Westerpark en zorgen daar vaak voor overlast of onrust.

De belastingcontrole bij het Westerpark, waar ook de gemeente aan meewerkte, duurde tot 21.00 uur in de avond. De overgebleven jongeren zijn na de politie-actie vertrokken.

De politie arresteerde drie jongeren.

De politie arresteerde drie jongeren. © Jack Brekelmans

Provocerende jongeren bij de politiecontrole.

Provocerende jongeren bij de politiecontrole. © Jack Brekelmans