Het Ommelander Ziekenhuis nodigt Groningers uit zich aan te melden om op 7 november 2018 de officiële opening te verrichten van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. De komende maanden wordt een groep van 30 Groningers geselecteerd die gezamenlijk de officiële openingshandeling gaan verrichten. Albert Koeleman, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Wij vinden dat het ziekenhuis van alle Groningers is. En hoe kunnen we dat beter tot uiting laten komen door juist hen te vragen straks de officiële openingshandeling te verrichten.”

Inwoners die voor de handeling in aanmerking willen komen, kunnen dit via het formulier op deze websitepagina anageven. Hiervoor moeten ze niet alleen hun gegevens achterlaten, maar worden zij ook gevraagd een wens te formuleren richting het ziekenhuis. Uit alle inzendingen zullen de 30 leukste wensen geselecteerd worden. De inzenders daarvan zullen gevraagd worden op 7 november 2018 als speciale gast aanwezig te zijn en de officiële openingshandeling te verrichten in Scheemda.

Feestweek

De officiële openingsdag op 7 november maakt deel uit van een feestweek van 3 – 10 november 2018. In die week wordt het ziekenhuis via diverse activiteiten het feestelijk geopend. Zo is er op 3 november een open dag voor medewerkers en hun familie en vindt er op dinsdag 6 november een inhoudelijk congres plaats over de toekomst van de zorg in de regio. Op 7 november is er dan de dag van de officiële opening door 30 Groningers. De week wordt op zaterdag 10 november afgesloten met een open dag voor inwoners.

Het Ommelander Ziekenhuis verhuisde op 30 juni van haar oude locaties in Delfzijl en Winschoten naar de nieuwe locatie in Scheemda.

Gaat u met de auto naar ons ziekenhuis? Dan kunt u het beste via de N33, A7 en/of N362 rijden. Wilt u weten wat de route vanaf uw huis is? Dan kunt u de routeplanner hierboven gebruiken.

Kan uw navigatiesysteem ons ziekenhuis niet vinden? Probeert u dan: ‘Koediepslaan, Scheemda’. Deze straat grenst aan het ziekenhuisterrein. De ingang naar het ziekenhuis ligt aan de N362.

Parkeren

Ons ziekenhuis in Scheemda heeft een parkeerterrein van ruim 700 parkeerplaatsen. U kunt hier uw auto gratis parkeren.

Invalidenparkeerplaatsen

Aan de Smok & Vot (het plein voor brengen & halen bij de hoofdingang) zijn 12 parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Oplaadpunten

Op zowel het voorste als achterste deel van het parkeerterrein zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Wegwerkzaamheden

Wilt uw weten of u met wegwerkzaamheden te maken krijgt? De website van A naar Beter informeert u