NIEUWS LONDEN

De Britse politie heeft dinsdagochtend in Londen een man gearresteerd op verdenking van terrorisme. De man van eind twintig reed rond half acht lokale tijd in op de hekken rondom het Britse parlement. Er vielen daarbij meerdere gewonden, hoeveel precies is nog onduidelijk. De politie heeft bij de verdachte geen wapens aangetroffen.

De door de politie afgezette locatie van het incident bij het Britse parlement in Londen. Foto Reuters

Op beelden is te zien hoe gewapende agenten het voertuig omringen, berichten Britse media. De autoriteiten hebben de directe omgeving ontruimd en de straten rondom het parlementsgebouw zijn afgezet. De antiterrorisme-eenheid van de Londense politie leidt het onderzoek naar de toedracht van het incident.

BBC Breaking News

@BBCBreaking

car crash is being treated as terror attack, London police sayhttp://bbc.in/2MnGk9G 

BBC Breaking News

@BBCBreaking

Rooftop camera shows moment car crashes into barriers outside Parliamenthttp://bbc.in/2MnGk9G  pic.twitter.com/0noYclQNaR

In maart 2017 vond een soortgelijk incident plaats nabij dezelfde plek. Toen reed Khalid Masood (52) met een auto in op passanten langs de Westminster Bridge, met vier doden tot gevolg. Ook stak Masood een ongewapende politieagent dood. Het was een van vijf terroristische aanslagen in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar. De terrorismedreiging van het land staat nog steeds op ‘ernstig’, het op een na hoogste niveau.