RVD  Stephan Schrover zegt tegen TPO dat het om ‘een officieel bezoek’ ging waar de premier zijn vakantie voor heeft onderbroken. Kosten 4250 euro.

Premier moest vliegtuig huren om Wagner-festival te kunnen bijwonen

Door:  , 14:23, 28 september 2018

Mark Rutte en Angela Merkel op de Bayreuther Festspiele Christof STACHE/AFP

Deze zomer dook minister-president Mark Rutte tijdens zijn vakantie opeens op bij de Bayreuther Festspiele, het jaarlijkse eerbetoon aan de Duitse componist Richard Wagner. Hij bezocht het culturele evenement samen met de Duitse Bondskanselier Angela Merkel op woensdag 25 juli. Het was een dure grap. De Rijksoverheid publiceert maandelijks de uitgaven van bewindspersonen, dus ook die van de minister-president. Wat blijkt: dat dagje uit met Merkel heeft de belastingbetaler 4250 euro gekost. De premier moest namelijk een vliegtuig huren.

Directeur-generaal Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) Stephan Schrover zegt tegen ThePostOnline dat het om ‘een officieel bezoek’ ging waar de premier zijn vakantie voor heeft onderbroken. Van welke plek de premier werd ingevlogen wil hij niet zeggen. De RVD doet uit veiligheidsoverwegingen nooit uitspraken over de plek waar Rutte vakantie viert.

Schrover:

“Het ging om een bezoek van de minister-president op uitnodiging van de Duitse Bondskanselier voor het bijwonen van de opening van de Bayreuther Festspiele, waarbij een groot deel van de Duitse politiek aanwezig was en derhalve politieke gesprekken hebben kunnen plaatsvinden. De minister-president heeft hiervoor zijn vakantie onderbroken. 

Waarvan akte.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.