Unilever verplaatst hoofdkantoor toch niet naar Rotterdam, aandeelhouders willen niet

Door Rutte gehoopte enorme banencreatie blijft uit

Door:  , 8:17, 05 oktober 2018

Unilever ziet voorlopig af van de versimpeling van de structuur. Daarmee gaat ook de geplande verhuizing van het hoofdkantoor in Londen naar Rotterdam niet door. Volgens het bedrijf konden vooral Britse aandeelhouders zich niet vinden in de wijzigingen.

Eén van de consequenties van de versimpeling zou zijn dat het aandeel uit de hoofdindex van de Londense beurs, de FTSE 100 zou verdwijnen.

Oppositie blijft Mark Rutte slopen ondanks ‘heroverwegen’ dividendbelasting

Lodewijk Asscher (PvdA): ‘De afgang duurt voort’

Door:  , 16:33, 05 oktober 2018

Premier Mark Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad. ANP KOEN VAN WEEL

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt het ‘bizar’ dat het kabinet het ‘rampzalige plan’ van de afschaffing van dividendbelasting niet direct intrekt. “Afgang duurt voort.” Ook Geert Wilders van de grootste oppositiepartij PVV vindt dat de maatregel direct moet worden ingetrokken. “Rutte is zijn politieke kompas totaal kwijt.”

Lees ook – Oppositie sloopt Mark Rutte

Volgens SGP-leider Kees van de Staaij betekent dit besluit dat de maatregel van tafel is. “Intrekken plan dividendbelasting nu onvermijdelijk. Door het besluit van Unilever staat vast dat de afschaffing ervan niet doorslaggevend is voor vestigingsklimaat in Nederland”, twitterde hij. “Afschaffen dividendbelasting gaat van tafel, de enige vraag is wanneer”, aldus SP-leider Lilian Marijnissen.

“Eerst zien, dan geloven.” Dit is de eerste reactie van vakbondsvoorzitter Han Busker van FNV op het besluit van het kabinet om de afschaffing van de dividendbelasting te heroverwegen.

Dividendbelasting – Oppositie sloopt Mark Rutte: ‘Mega-afgang’, ‘laatste argument valt weg’ en ‘nu zijn alle smoezen op’

Snel debat over Unilever-affaire

Door:  , 11:16, 05 oktober 2018

Minister-president Mark Rutte in de Tweede Kamer ANP

De PVV en GroenLinks willen zo snel mogelijk een debat met premier Mark Rutte over de afschaffing van de dividendbelasting. De twee grootste oppositiepartijen reageren op de beslissing van Unilever om de verhuizing naar Rotterdam af te blazen.

PVV-leider Geert Wilders spreekt op Twitter van een ‘mega-afgang voor premier Rutte’. ‘ Miljarden weggegooid.’ Als de omstreden afschaffing van de belasting op de winstuitkering aan aandeelhouders niet van tafel gaat, moet Rutte aftreden, stelt Wilders. Hij schermt opnieuw met een motie van wantrouwen.