Turken die leven van Nederlandse bijstand en verstopt bezit ( woning) in Turkije .

Er is de laatste tijd veel in het nieuws geweest over fraude met uitkeringen bij het UWV. Bekijk onderstaande video om te horen hoe Klaas er over denkt.
Tot snel,

Amper controle zwendel. Gemeenten sluiten ogen voor verstopt bezit in Turkije. Vele Turken die in ons land van de bijstand leven, maar in hun vaderland oa een tweede huis bezitten, hebben nog altijd weinig te vrezen. Dat is gebleken uit een onderzoek van de Telegraaf naar Nederlandse steuntrekkers die hun bezittingen in het buitenland verborgen houden.

Centrale raad van Beroep bepaalde dat gemeenten onderzoek mogen doen in Turkije zolang ook andere bevolkingsgroepen onder de loep worden genomen, bestaat er nauwelijks animo om fraudeurs harder aan te pakken. Zo deed Schiedam, de gemeente met relatief de meeste Turkse inwoners , vanaf 2015 maar drie onderzoeken in Turkije . In Leerdam waar ook veel Turken wonen, is er in de afgelopen jaren zelfs geen enkele onderzoek gedaan. De schatting is dat 8000. tot 12000 Turken hun bezittingen verborgen houden.

“Fraude Turk “heeft vrij spel

Opsporen kost veel tijd , moeite en geld.

Pakkans in Turkije is erg groot,kadaster professioneel ingericht. Tegenstelling in Marokko waar het veel moeilijker is de fraudeurs te pakken.

Ook belastingdienst heeft interesse :

Een overgroot gedeelte van de Turken in Nederland heeft een tweede huis in Turkije. De Belastingdienst wil graag weten wie er allemaal een tweede huis bezitten. Een tweede huis telt als vermogen en meer vermogen betekent dus meer belasting. 

Indien je binnen de EU vastgoed bezit heeft de belastingdienst vanaf 2015 automatisch beschikking over de gegevens. Maar met Turkije ligt dit anders. De Belastingdienst wil afspraken maken met Marokko en Turkije over het automatisch uitwisselen van gegevens over vastgoed. Zo kunnen Nederlandse belastingplichtigen die een huis of ander onroerend goed in Marokko of Turkije niet hebben opgegeven bij de fiscus, worden aangepakt.