Het Nederlandse Pensioenstelsel is, na zeven jaar op een rij tweede te zijn geworden, weer het beste ter wereld. Tja en wij Hollanders maar klagen. Voor het eerst in tijden laten we Denemarken achter ons. 

Dat is gebleken uit de jaarlijkse Mercer Global Pension index. Daarin worden de Pensioenstelsels van 34 landen beoordeeld op adequaatheid  (krijgen mensen genoeg pensioen), duurzaamheid en integriteit ( denk hierbij aan kosten en regelgeving) .

Nederland krijgt een beoordeling van 80,3 op een schaal van 100 en is daarbij net beter dan de 80,2 van Denemarken. 

Dat zijn ook de enige pensioenstelsels met een beoordeling boven de 80. Die worden door Mercer als de A-klasse gezien. Dat betekentdat er sprake is van een eersteklas en robuust pensioensysteem dat er voor zorgt dat gepensioneerden een goede uitkering krijgen.

( Ik hoor veel klagers alweer zeggen , daar klopt helemaal niks van )