Trump dreigt met ‘oorlog’ als de Democraten onderzoeken tegen hem openen

De Amerikaanse president Donald Trump zwoer woensdagavond samen te werken met de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, maar waarschuwde dat het ‘oorlog’ zou worden als de Democraten hun nieuw verworven meerderheid gebruiken om allerlei onderzoeken naar Trump en zijn entourage te beginnen.

De Amerikaanse president Donald Trump tijdens de persconferentie in het Witte Huis.Beeld AP
 Trump‘Ze kunnen het spel op die manier spelen, maar wij kunnen dat beter, omdat wij de meerderheid hebben in de Senaat’, zei Trump tijdens een persconferentie in het Witte Huis. ‘Het zou in politiek opzicht goed voor me zijn, want ik ben goed in zulke spelletjes, maar we zullen zien.’

De Democraten hebben bij de tussentijdse verkiezingen een meerderheid van de zetels in het Huis in handen gekregen. Dat geeft ze de mogelijkheid om onderzoeken in te stellen naar bijvoorbeeld de belastingaangiftes van de president.