Trump. Media. Zwijggeld. Waar ligt de waarheid Donald en wie liegt er?

Trump. Media. Zwijggeld. Waar ligt de waarheid Donald en wie liegt er?
Telkens moeten we ons afvragen !!  IS HET WAAR EN WIE LIEGT ER ?

‘Trump speelde sleutelrol bij illegale betalingen zwijggeld’

De Amerikaanse president Donald Trump speelde tijdens zijn presidentscampagne een belangrijke rol bij het verhullen van de verhalen van vrouwen die beweerden affaires met hem te hebben gehad. Aanklagers hebben bewijzen dat Trump daarmee de wet overtrad, meldt The Wall Street Journal vrijdag.

Trump heeft altijd stellig ontkend dat hij op de hoogte was van de zwijggeldbetalingen.

De aanklagers kunnen aantonen dat Trump nauw samenwerkte met zijn persoonlijke vriend, mediabaas David Pecker, concludeert de krant na gesprekken met tientallen bronnen met kennis van de zaak. Pecker kreeg eerder immuniteit in ruil voor samenwerking in het onderzoek.

Ze zouden het tabloidblad National Enquirer hebben gebruikt om sommen zwijggeld te betalen aan pornoactrice Stephanie Clifford (beter bekend als Stormy Daniels) en voormalig Playboy-model Karen McDougal.

Trump zou direct betrokken zijn geweest bij bijna elke stap in het proces om Daniels en McDougal ervan te weerhouden hun verhalen ergens te laten publiceren.

De toenmalige presidentskandidaat zou de overeenkomsten met de twee vrouwen hebben uitgewerkt met zijn advocaat Michael Cohen.

Oud-advocaat Trump werkt al mee met aanklagers

Cohen bekende afgelopen augustus schuld voor beschuldigingen van bankfraude, belastingfraude en schendingen van de wettelijke regels voor campagnefinanciën. Hij zei destijds de omstreden betalingen te hebben gedaan voor “een kandidaat voor een landelijk ambt”, zonder de naam van Trump te noemen.

De zwijggeldbetalingen aan Clifford en McDougal waren mogelijk illegaal, omdat alle uitgaven die voor een politieke campagne worden gedaan uit de campagnekas moeten komen. Dat was bij de betalingen niet het geval: Cohen schoot de bedragen voor en kreeg ze later terug van Trump.

Cohen is ook ondervraagd door het team van speciaal aanklager Robert Mueller. Die onderzoekt in de eerste plaats mogelijke inmenging van Rusland in de Amerikaanse politiek, maar mag ook andere zaken onder de loep nemen als hij mogelijke misdrijven signaleert.

Oud-advocaat Trump sluit deal met justitie: Wie is Michael Cohen?

Oud-advocaat Trump sluit deal met justitie: Wie is Michael Cohen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het weer

Follow Us

  Kalender

  november 2018
  MDWDVZZ
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930 

  Pin It on Pinterest

  Share This