Vandaag zetten we iedereen die er op zijn eigen manier iets van probeert te maken, in het zonnetje. Al die gewone, normale Nederlanders die omkijken naar een ander. Die naast elkaar staan, niet tegenover elkaar. De mensen waarmee we dit land een stukje mooier proberen te maken. De doeners.

Samen met hun hebben we ontzettend veel moois opgebouwd. Een bijzonder en sterk land. Een land dat niet altijd perfect is, maar waarin we altijd stappen vooruit durven te zetten. Vaak sneller dan in de landen om ons heen.

Er is dus veel om trots op te zijn. Maar ook veel om samen te beschermen.

“Dat bezit is broos, is breekbaar”, schrijft Mark vandaag in het Algemeen Dagblad. “Heus, het kan ook kapot gaan. Ik zie Nederland als een vaasje dat we met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden. Die niet alleen voor zichzelf en de mensen om hen heen een mooi leven willen, maar die ook bijdragen aan het geluk van een ander. We mogen ons Nederland nooit als vanzelfsprekend zien. In de snel veranderende, onstabiele wereld waarin we leven is er maar een klein vonkje nodig.”

Ook in ons land zien we helaas een groep die zich totaal niet verantwoordelijk voelt. Mensen die niet naast elkaar, maar tegenover elkaar staan. Vorige maand zagen we het bij de Sinterklaasintochten bijna fout gaan. Mensen schreeuwden zo hard voor of tegen, dat er geen oog meer was voor onze kinderen.

Deze groep mensen zie je vaak op televisie. Die doeners niet, want die schreeuwen niet. Die doen gewoon. Daar brengen wij verandering in – wij zetten vandaag al die doeners in het zonnetje.

Hij is vanavond 17 -12-2018 pas te zien om 17:55 op NPO1. Met jullie delen we hem natuurlijk als eerste!