Klaas Dijkhoff fractievoorzitter VVD GEFELICITEERD Zilver voor Geert en Brons voor Jesse ook gefeliciteerd.

Klaas Dijkhoff fractievoorzitter VVD GEFELICITEERD Zilver voor Geert en Brons voor Jesse ook gefeliciteerd.

Klaas Dijkhoff gekozen tot Politicus van het Jaar 2018

Klaas Dijkhoff gekozen tot Politicus van het Jaar 2018

Bron: ANP

Klaas Dijkhoff is in de jaarlijkse publieksverkiezing van EenVandaag gekozen tot Politicus van het Jaar. Voor de vijftiende keer brachten de leden van het Opiniepanel hun stem uit. Geert Wilders wordt tweede en Jesse Klaver eindigt als derde.

Panelleden mochten het afgelopen jaar elke maand aangeven wie zij op dat moment de beste politicus vonden. Per maand stemden gemiddeld ongeveer 25.000 leden van het Opiniepanel in de Publieksverkiezing van EenVandaag.

Dijkhoffs ‘proefballonnen’ werken

Zijn nuchtere, heldere manier van communiceren en zijn veelbesproken ‘proefballonnen’ zorgen ervoor dat Dijkhoff het hele jaar opvalt bij leden van het Opiniepanel. Waar veel andere politici die plannen niet altijd op prijs stellen, kunnen veel kiezers ze wél waarderen. Een deelnemer schrijft: “Kernenergie is wat mij betreft dé oplossing. Dijkhoff zegt het gewoon, ook al staat het niet in het regeerakkoord.”

Ook zijn plannen over straffen in probleemwijken en het demonstratieverbod tijdens de Sinterklaasintocht kunnen op steun rekenen. Met zijn manier van communiceren, volgens panelleden ‘helder’, ‘to-the-point’ en ‘verfrissend’, verwoordt hij volgens zijn stemmers treffend wat er speelt in het land. Dijkhoff zelf wordt vaak omschreven als ‘nuchter’.

In Den Haag is voor de vijftiende keer de prijs uitgereikt voor de titel Politicus van het Jaar. In dit fragment is de bekendmaking te zien van de winnaar van dit jaar.

In Den Haag is voor de vijftiende keer de prijs uitgereikt voor de titel Politicus van het Jaar. In dit fragment is de bekendmaking te zien van de winnaar van dit jaar.

Wilders op twee; Klaver derde

PVV-leider Wilders wordt tweede in de publieksverkiezing van EenVandaag. Vooral in de laatste maanden van het jaar was de PVV-leider populair. Hij zegde zijn eigen cartoonwedstrijd af en “stelde daarmee het belang van de veiligheid van ons land boven zijn eigen belang”, schrijft een deelnemer. Ook Wilders felle optredens tijdens een aantal Kamerdebatten zijn kiezers niet ontgaan. Daar blijft hij volgens panelleden trouw aan zijn standpunten.

De derde plek is dit jaar voor Jesse Klaver. Hij doet het vooral in het voorjaar goed, met daarin bijvoorbeeld het goede resultaat van GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar vooral wordt gerefereerd aan Klavers rol in het debat over de dividendmemo’s. Iemand schrijft: “Hij stelde goede kritische vragen, was standvastig en geloofwaardig, een echte oppositieleider.” Klaver komt daarnaast op veel deelnemers ‘toegankelijk’ en ‘helder’ over, “ook als het over complexe zaken gaat”.

LEES OOK

Het tóch niet afschaffen van de dividendbelasting moment van het jaar

Het niet afschaffen van de dividendtaks is hét politieke moment van het jaar 2018. Het terugtrekken van het omstreden kabinetsplan haalde 38 procent van de stemmen en is daarmee verreweg de belangrijkste politieke gebeurtenis van het jaar.

De keuze van mensen staat voor de pijnlijke discussie die het nieuws een jaar lang beheerst. “Dat is echt een zwarte bladzijde in het politieke jaar. Het geeft de kloof aan tussen de politiek en de gewone man”, zegt iemand in het onderzoek.

LEES OOK

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het weer

Follow Us

  Kalender

  december 2018
  MDWDVZZ
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31 

  Pin It on Pinterest

  Share This