Vanaf maart is het weer mogelijk om vanaf Groningen Airport Eelde dagelijks naar Kopenhagen te vliegen.

Slechts enkele weken nadat Nordica die lijndienst definitief stopzette, presenteert de noordelijke luchthaven AIS Airlines als vervanger.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij zal vanaf 4 maart twee keer per dag heen en weer vliegen tussen Eelde en de Deense hoofdstad.

De lijnvluchten zijn volgens vooral gericht op “de zakelijke reiziger die snel en zonder gedoe op zijn bestemming wil zijn”, aldus AIS Airlines. Een enkele reis gaat gemiddeld zo’n 300 euro kosten.

Dankzij deze nieuwe lijndienst kunnen reizigers vanaf Eelde straks weer met een tussenstop in Kopenhagen de hele wereld overvliegen. Het behoud van een dergelijke ‘hub-luchthaven’ is erg belangrijk voor de toekomstplannen van Groningen Airport.

AIS Airlines, dat zijn hoofdkantoor heeft op Lelystad Airport maar vooral actief is in Duitsland en Scandinavië, gaat zowel ’s ochtends als ’s avonds een lijnvlucht naar Kopenhagen verzorgen. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van Jetstream 32-vliegtuigen, kleinere turboproptoestellen met plek voor negentien passagiers